Helyi sport

2023.04.28. 13:15

Egyéniben és párosban is vb-aranyat nyert Bácsi Bernát

Teljesült az ATSK Szeged versenyzőjének álma, nem csak egyéniben, de párosban is aranyat nyert a szervátültetettek világjátékán Bácsi Bernát.

V. P.

Bácsi Bernát az Eb-címek után világbajnok lett Ausztráliában.

Fotó: Karnok Csaba

– Még nem sikerült feldolgoznom, mit is értem el. Jól ment a játék, nagyszerű felkészülésen voltam túl, rengetegen segítettek – kezdte lapunknak Bácsi Bernát, miután az ausztráliai Perthben megrendezett szervátültetettek világjátékán egyéniben és párosban is világbajnoki címet szerzett.

Az ATSK Szeged asztaliteniszezője egyéniben az első fordulóban egy ugandai ellenfelet múlt felül, majd a korábbi vb-bronzérmes francia ellenfelét búcsúztatta. Az elődöntőben egy olyan német ellenfél következett, akivel korábban még nem játszott, de 3:0-val sikerült bejutnia a döntőbe, ahol a már jól ismert portugál ellenfél várt rá – vele játszotta tavaly az Eb-döntőt is. 2:0 után egy szettet elvitt a portugál, de a negyedik már ismét Bácsi Bernáté volt, így meglett a világbajnoki cím!

Másnap következhettek a páros csaták, ahol a Szendi Jánossal összeszokott duója megállíthatatlannak bizonyult a 30-49-es korosztályban. A vb-t kiemeltként kezdhették, az első körben egy francia, majd az elődöntőben egy angol duót legyőzve jutottak el a döntőbe, ahol egy magyar páros ellen játszhatták a finálét, és 3:1-gyel be is húzták azt.

– Nagyon jó barátok vagyunk Szendi Jánossal, havonta összejárunk. Talán a párosra még jobban fel is készültünk, mint az egyénire, sokat dolgoztunk ezért az eredményért, és úgy érzem, nem is forgott veszélyben a győzelmünk – összegzett Bácsi Bernát.

A 44 éves asztaliteniszező 2012-ben esett át csontvelő-átültetésen, majd 2019-ben indult először a szervátültetettek világjátékán: az argentin ellenfelétől elszenvedett vereség nagyon megviselte, és megfogadta, javít a későbbiekben. 2022-ben Eb-aranyat nyert Oxfordban, most pedig megvan a nagy cél: a világbajnoki cím.

– Az elmúlt három évben napi öt-hat órát a teremben töltöttem és edzettem. Egyébként is lent lettem volna, hiszen az utánpótláskorú gyerekekkel foglalkozom az ATSK-nál, most volt, hogy be is álltam közéjük az alapozáskor. Egyelőre még keresem, hol lesz az érmek helye itthon, de biztos, hogy kiemelt helyen

 – zárta Bácsi Bernát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában