Zue.hu Szegedi VE–Metalcom Szentes

2023.04.18. 16:38

Jön a férfi vízilabda OB I. Real Madrid–Barcelonája

Ezen a héten minden eldől. Két meccs maradt hátra, amin elkerülheti a biztos kiesést a férfi vízilabda OB I.-ből a Metalcom Szentes. Holnap 20 órától a férfibajnokság egyetlen vármegyei rangadóján a Zue.hu Szegedi VE vendégei lesznek a Kurca-partiak.

Becsei Dávid

A két csapat februári mérkőzését 11–8-ra a Szegedi VE nyerte meg Szentesen.

Fotó: Vidovics Ferenc

Kisebb megszakításokkal hetek óta szerda-szombat ritmusban darálják a csapatok a mérkőzéseket a férfi vízilabda OB I.-ben. Mindennek köszönhetően ezen a héten záródik az alapszakasz, hamarosan kezdődhet a rájátszás. Az viszont szombat estére biztosan eldől, hogy melyik együttes búcsúzik az első osztálytól, míg melyik játszhat majd a szezon végén osztályozós párharcot az OB I.-es tagság megőrzéséért a másodosztály ezüstérmesével. 

Az utolsó két forduló előtt a Szeged a kilencedik helyet foglalja el huszonhárom pontjával. A nyolcadik Miskolc huszonhetet gyűjtött eddig, míg a tizedik UVSE huszonkettőt, a Kaposvár huszat. Papíron még van esélye a Tisza-partiaknak a felsőházi rájátszásba jutásra, ehhez viszont le kell győzniük szerdán a Szentest, szombaton pedig a Honvédot, míg a Miskolc már nem szerezhet pontot a Honvéd és a Kaposvár ellen sem… 

Még a Szegednél is kedvezőtlenebb helyzetben van a Szentes, ugyanis neki az OB I.-es tagsága forog kockán. A Metalcom a tabella utolsó helyén áll négy ponttal, előtte a KSI ötnél jár. Amennyiben a szentesiek begyűjtik a három pontot Szegeden, vagy szombaton az UVSE-vel szemben otthon, akkor megelőzik a fővárosiakat és játszhatnak a bennmaradásért. Ha nem, akkor biztosan búcsúznak… 

– Mindent meg kell tennünk a három pont megszerzésért. Ez gyakorlatilag most élet vagy halál kérdése a csapatunk számára. Két mérkőzésünk maradt hátra a bajnokságból, ezek közül kell legalább egyet megnyerni, hogy semmiképp se essünk ki. Ebben a helyzetben nehéz mentálisan a topon maradni, a kiesés veszélye mindenkit eléggé meggyötör, de próbáljuk egymást motiválni a szegedi túra előtt – nyilatkozta Biros Barnabás, aki a szezon közben igazolt Szentesre. 

A szegedieknek a matematikai esély mellett sokkal nagyobb motivációt okozhat a helyi rangadó megnyerése, amely akár lökést is adhat számukra a közelgő rájátszásban, a 9–12. helyért folytatott küzdelemben. 

– A Szeged–Szentes a mi szintünkön a Real Madrid–Barcelona. Mindenki kettőzött erővel küzd függetlenül attól, hogy milyen pozíciót foglal el a tabellán. Óriási izgalmakra és kemény csatára számítok, hatalmas küzdelem lesz biztosan a vízben. Szoros mérkőzés végén reméljük eljön nekünk az eufória – hangsúlyozta a szegediek vezetőedzője, Kiss Csaba. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában