Vármegyei futballprogram

2023.04.21. 14:32

Széles a paletta a vármegyei futballprogramban

A hétvége legnagyobb futballrangadóját Csongrád-Csanádban Tiszaszigeten rendezik meg. Magyar Györgyék az SZVSE-t fogadják holnap 17 órától, amennyiben a szegediek nyernek, nagy lépést tehetnek az ezüstérem megszerzése felé.

Becsei Dávid

A neonzöld mezes Deszkre fontos meccs vár otthon a Balástya ellen a vármegyei I. osztályban. A győztes megnyugtató távolságra kerül a kieséstől.

Fotó: Török János

Hamarosan matematikailag is eldőlhet a bajnoki cím sorsa a vármegyei I. osztály felsőházában. Az ötödik fordulóban ehhez Kiskundorozsmán tehetnek meg egy újabb lépést Andorka Péter edző tanítványai, akik az eddigi huszonhat mérkőzésük során még nem szenvedtek vereséget. A felsőház slágermeccsét viszont Tiszaszigeten játsszák, a harmadik helyezett hazaiak ugyanis a második helyen álló SZVSE-t látják vendégül. Amennyiben a szegediek nyernek, tizenegy pontra nő az előnyük öt fordulóval a vége előtt, ha pedig a Tiszasziget győz, akkor pedig öt pontra csökken a két csapat közti különbség. 

Az I. osztályon kívül óriási izgalmakra várnak a csapatokra az aranyéremért játszott harcban, így minden hétvégén és mérkőzésnek óriási jelentősége van. A megyekettőben az Ásotthalom (55 pont), a Bordány (52) és a Makó (49, egy mérkőzéssel kevesebbet játszva) reménykedhet, míg a megyeháromban extrém esetben akár még hat csapat (Röszke, Forráskút, Algyő II., Zsombó, Csanádpalota, Földeák) is. A megyenégy Homokháti csoportjában a Szatymaz és a Dóc csatája rajzolódik ki, míg a Tisza-Maros csoportban a Mindszent II. és a Tiszasziget II. végezhet az élen valószínűleg. 

Program

Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály, felsőház, 5. forduló, szombat, 17 óra: Kiskundorozsma–Szeged-Csanád Grosics Akadémia II., Mórahalom–Algyő, Tiszasziget–SZVSE-G-Falc Kft.  

Alsóház, 5. forduló, szombat, 17 óra: FK 1899 Szeged-SZEOL–Szentesi Kinizsi, UTC–Hódmezővásárhelyi FC II., Deszk–Balástya. 

Vármegyei II. osztály, 23. forduló, szombat, 17 óra: Csanytelek–Mindszent, St. Mihály–Makó FC, Apátfalva–Üllés, Székkutas–Csengele, Sándorfalva–Csongrád. Vasárnap, 17 óra: Bordány–Tömörkény. Szerda, 18 óra:  Ásotthalom–Szeged Pázsit SE. Szabadnapos: a Mártély. 

Vármegyei III. osztály, 23. forduló, szombat, 15 óra: Sándorfalva II.–Földeák. 17 óra: Röszke–Öttömös, Baks–Zsombó, Forráskút–Makó FC-Duocor-Guvaudan. Vasárnap, 17 óra: Ruzsa–Zákányszék, ContiTech-Csanádpalota–Pusztamérges, Szőreg-DSC–Algyő II. 

Vármegyei IV. osztály, Homokháti csoport, 17. forduló, szombat, 17 óra: Tápé–Dóc, Fülöp Sportegyesület–Tömörkény II. (Szatymazon), Gyálarét–Balástya II., Feketeszéli Domaszék–Szatymaz. Vasárnap, 13 óra: Csengele II.–Kiskundorozsma II. 

Tisza-Maros csoport, 17. forduló, szombat, 15 óra: Tiszasziget–MAS SE. 17 óra: Ópusztaszer–Mindszent II., Eperjes–Maroslele. Vasárnap, 17 óra: Szikáncs–Nagylak, FK 1899 Szeged II.–Újszentiván-Pázsit SE II. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában