Férfi kézilabda NB I.

2023.05.05. 20:15

A Pick Szegednek nem okozott gondot a NEKA legyőzése

Nem okozott gondot Bánhidi Bence és Matej Gaber hiánya sem az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatának, a NEKA ellen végig vezetve nyert Balatonbogláron. A vége 30–19, így már csak Csurgón, illetve a Pick Arénában a Komló ellen kell nyerniük a Tisza-partiaknak az alapszakasz-elsőséghez.

Becsei Dávid

Miguel Martins (a labdával) a két irányítós játékban Bombac oldalán kapott több lehetőséget a NEKA ellen.

Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

Ennél nehezebb mérkőzésre számíthattak. A válogatott összetartásokat követő első bajnokikon rendszeresen nehezen indul be a Pick Szeged gépezete, ebből viszont semmit sem lehetett tapasztalni Balatonbogláron. Juan Carlos Pastor meccskeretéből Bánhidi Bence, Matej Gaber és Alexander Blonz hiányzott, míg a fiatal szabály miatt Radvánszki Zsolt, valamint a magyar válogatottban gólokkal bemutatkozott Molnár Robin kapott lehetőséget. 

Első támadását gólra váltotta a NEKA, így 1–0-nál először és utoljára vezetett. A megváltozott frizurájával először pályára lépő Bombac vezérletével dinamikusan és jól támadott a Szeged. Amikor lehetőség adódott, rá, a gyors befejezést választották, így a 9. percben már 2–6 állt az eredményjelzőn. Ahogyan az elmúlt hetekben, Rosta most is jól mozgott beállóban, megtalálták a labdák, és a hibákat nem szaporította. A 22. percben már 11–5-nél járt a jól védekező Szeged a felkészült hazaiakkal szemben. 14–8-nál tovább nyílhatott volna még a szünet előtt az olló a csapatok között, ehelyett viszont a NEKA zárkózott fel 14–10-re. 

Bánhidi és Gaber hiányában amikor Rosta nem tudott játszani, Garciandía került a beálló posztra.
Fotó: Sólya Eliza/pickhandball.hu

A második félidő elejét megnyomta a Szeged, ellépett hét góllal, majd a hajrában az elfáradó ellenfelét még megfuttatta Sostariccsal, aki parádés napot fogott ki, tizenegy lövésből tíz gólt jegyzett, míg Rosta kilencből hetet. A végén még Molnár is betalált, a bajnoki címvédő pedig megmutatta, hogyan kell lehozni esélyesként egy idegenbeli mérkőzést. 

A Pick Szeged legközelebb május huszadikán lép pályára, akkor Csurgóra utazik bajnokira.

NEKA–OTP Bank-PICK Szeged 19–30 (10–14)
Férfi kézilabda NB I., 23. forduló. Balatonboglár, 650 néző. Vezette: Sándor, Szikszay.
NEKA: Palasics – Krakovszki Zs. 1, Temesvári 2, Dobi 2, Papp T., Ács 2, Sisa 2/1. Csere: Deményi (kapus), Sztraka 1, Dely 5, Kovács T. 1, Draskovics 1, Szilágyi 2, Karai, Krakovszki B., Kathi. Vezetőedző:  Sótonyi László.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 10/3, Tönnesen 3, Mackovsek 1, Rosta 7, Szita 1, Bombac 1. Csere: Martins 1, Bodó 1, Garciandía 2, Frimmel 2, Radivojevics, Molnár R. 1, Radvánszki. Vezetőedző: Juan Carlos Pastor.
Hétméteres: 2/1, ill. 3/3.
Kiállítás: 2, ill. 4 perc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában