Helyi sport

2023.05.12. 07:00

Egzotikus út Balira: szegedi csapatkapitánya van a strandvízilabda-válogatottnak

Mindössze három nap alatt eldől, ott lehetnek-e az augusztusi Világjátékokon az indonéziai Balin.

Becsei Dávid

A magyar strandvízilabda-válogatott csapatkapitánya, Boros Tamás.

Fotó: Karnok Csaba

Péntektől vasárnapig az egyiptomi üdülővárosban, Hurghadában rendezik meg a férfi strandvízilabda selejtezőtornáját a Világjátékokra. Ezt az indonéziai Balin rendezik augusztusban. Egzotikus úton keresztül juthat ki Magyarország. Ahhoz, hogy indulási jogot szerezzen a magyar válogatott, ahhoz az első három csapat között kell végeznie tizenegy együttes közül.

A magyarok az egyetlen kétfős csoportba kerültek a Magyar Vízilabda-szövetség beszámolója szerint Kazahsztánnal, így velük ma és holnap is megmérkőzik nemzeti csapatunk. A negyeddöntőket még szombat délután lejátsszák, majd a helyosztókat vasárnap rendezik.

A magyar válogatott helyszíni szakvezetője Petőváry Zsolt –Kósz Zoltán az OSC bajnoki döntő elfoglaltságai miatt nem tudott elutazni –, csapatkapitánya a Zue.hu Szegedi VE pólósa, Boros Tamás. A hétfős keret egyetlen kapusa a Metalcom Szentesből ismert Kardos Gergely, de utazott Egyiptomba a szentesi származású Pellei Frank is. Ő az elmúlt szezonban Kaposváron vízilabdázott.

A magyar strandvízilabda-válogatott kerete:

Kardos Gergely (kapus), Bencz Rolf, Boros Tamás, Keresztúri Márton, Kolozsi Marcell, Nagy Norbert és Pellei Frank (mezőnyjátékosok).

A strandvízilabda legfontosabb szabályait a vlv.hu szakportál szedte össze. Ezek alapján egyszerre egy kapus és három mezőnyjátékos van a vízben, a játéktér mérete 15×10-12,5 méter. A játékidő négyszer öt perc, döntetlen nem születhet, ha pedig az egyik fél tízgólos előnnyel vezet, lefújják a mérkőzést és győztest hirdetnek.

A Világjátékok selejtezőjének csoportbeosztása:

A-csoport: Kuvait, Ukrajna, Grúzia
B-csoport: Dél-Afrika, Szaúd-Arábia, Montenegró
C-csoport: Egyiptom, Románia, Szerbia
D-csoport: Magyarország, Kazahsztán

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában