Négy naposos lesz a pergető országos bajnokság 1. és 2. fordulója

2023.05.16. 17:21

Horgászat a Tiszán? Csónakból? Naná!

Május 18. és 21. között rendezik meg az algyői strand versenyközponttal a 23. csónakos pergető horgász országos bajnokságot. Az eseménynek a Tisza 180 és 198 folyókilométer közötti szakasz ad otthont.

M. J.

Képünk illusztráció.

Fotó: Frank Yvette

Sokan összefogtak, hogy egy nívós eseményt rendezzenek. A Horgászegyesületek Csongrád-Csanád Vármegyei Szövetsége és a Röszkei Sporthorgász és Természetvédő Egyesület közös szervezésében, az algyői önkormányzat hathatós támogatásával szervezték meg ugyanis a 23. csónakos pergető országos bajnokság 1. és 2. fordulóját.

Az események a Tisza ad otthont május 18-tól 21-ig: az algyői strandon lesz a versenyközpont, míg a folyón a 180,3-es és a 198-as folyókilométer-tábla által behatárolt területen lehet majd horgászni.

A viadalon várhatóan 40 csónakból 80 horgász veszi fel majd a küzdelmet a ragadozó halakkal.  

A hivatalos edzésnap május 18. és 19., ekkor 8 és 15 óra között lehet tesztelni az előírt hajózási előírások és a csónakos pergető versenyszabályzat szerint. A verseny május 20-án startol, majd 14.40-kor lesz vége, míg május 21-én szintén ugyanebben az időintervallumban lehet majd horgászni a csónakokból.

 

Címkék#horgászat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában