Pénteken a NEKA-val játszanak

2023.05.04. 17:12

Ilyen autókat kaptak a Pick Szeged játékosai – KÉPEK

Elkísértük az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapatát, amelynek játékosai, illetve az edzői stáb a Lexus Szegednél vette át a vadonatúj gépkocsikat. Az átadást követően a magyar válogatott balátlövővel, Szita Zoltánnal beszélgettünk. A nyáron igazolt a városba, ahol már kiismeri magát, de az utcanevek még néha gondot okoznak neki.

Becsei Dávid

Bodó Richárd és Mikler Roland a szegedi napsütésben.

Fotó: Karnok Csaba

Értékes játékpercekkel gazdagodott Szita Zoltán a magyar válogatottal Litvánia és Grúzia ellen. Különleges mérkőzések voltak ezek, hiszen a szövetségi kapitány egy alaposan megfiatalított kerettel dolgozott együtt. A szegedi balátlövő a rutinosabbak közé tartozott, Bánhidi Bence, Bodó Richárd és Mikler Roland felmentést kapott az összetartás alól. Az OTP Bank-Pick Szegedet Rosta Miklóssal és Molnár Robinnal hárman képviselték. 

– Jó látni, hogy ilyen sok fiatal tehetsége van a magyar kézilabdának, akik várják a válogatott meghívót. Az viszont fura volt, hogy huszonöt évesen már az idősebbek között fociztam, illetve durva belegondolni, hogy a szobatársam, Robin hat esztendővel fiatalabb nálam – jegyezte meg Szita lapunknak a tapasztalatait az összetartást illetően. 

Úgy fogalmazott, hasznos egy hetet töltött együtt a nemzeti csapat, azt viszont sajnálja, hogy a Grúzia elleni vereség – időn túli hétméteressel nyertek a grúzok, ami kvalifikációt ért számukra az Európa-bajnokságra – miatt nem úgy zártak, ahogy szerettek volna. Az viszont megmutatkozott, jó közösséget alkottak és ígéretes a válogatottunk jövője. 

A Pick Szegedre pénteken 18 órától már bajnoki vár. Balatonbogláron az a NEKA lesz az ellenfél, amely márciusban óriási meglepetésre 29–29-es döntetlent játszott a Telekom Veszprémmel. 

– Tele vannak ambícióval, nem szabad őket lebecsülni. Ezen a héten csak rájuk fókuszálunk. Amennyiben koncentráltak leszünk és összeáll a védelmünk, ami jó kapusteljesítménnyel párosul, akkor több gyors gólt is szerezhetünk. Ezzel pedig megnyugtató előnyre tehetünk szert – beszélt a holnapi ellenfélről. 

A Pick Szeged az élről várja hátralévő három mérkőzését az alapszakaszban, míg a NEKA hetedik a tabellán huszonegy ponttal. Miközben az új autót fedezte fel a szurkolók által csak Zozónak becézett Szita, elárulta, lengyelországi légióskodása során sokkal nagyobb távolságokat tett meg a Wisla Plockkal, mint amelyek Magyarországon szükségesek. Nem volt ritka a nyolc-kilencórás út sem, amiket már a meccsnap előtt megtettek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában