Helyi sport

2023.05.26. 07:00

Jön az utolsó teljes hétvége a vármegyei pályákon

A labdarúgó vármegyei I. és IV. osztályban minden kérdés eldől a pünkösdi hétvégén, a másik két ligában csak közelebb kerülhetünk a legnagyobb kérdések megválaszolásához.

V. P.

A Deszk vagy a Szentesi Kinizsi les a másik kieső?

Fotó: Karnok Csaba

A vármegyei I. osztályban a kiesés elleni csata ígérkezik a legizgalmasabbnak az utolsó fordulóban. A Deszk és a Szentesi Kinizsi küzd a bennmaradásért, ebben pedig a Kurca-partiak állnak jobban. Ám amennyiben a Szentes odahaza vereséget szenved, miközben a Deszk nyerni tud Balástyán, akkor a szentesiek végeznek utolsó előttiként, és kényszerülnek búcsúzni a ligától.

Egy osztállyal lentebb a Bordány szabadnapos, a listavezető Ásotthalom a St. Mihályhoz utazik. A vármegyei III. osztályban újabb rangadó vár a Röszkére a Csanádpalota ellen, az éllovast üldöző Algyő II. pedig a Ruzsát fogadja majd saját pályáján.

Az utolsó fordulóhoz érkezett a vármegyei IV. osztály, amelynek Homokháti csoportjában fennállása első bajnoki címét szerezheti a Dóc, ha legyőzi a Domaszéket. A dóciaknak a döntetlen is elég lehet, de ekkor a Szatymaz nem nyerhet a Tömörkény II. vendégeként. A Tisza-Maros csoportban a Mindszent II. áll közel a bajnoki címhez.

A hétvége programja, vármegyei I. osztály, felsőház, szombat, 17.30: Szeged-Csanád GA II.–Kiskundorozsma, Algyő–Mórahalom, SZVSE-G-Falc Kft.–Tiszasziget. Alsóház, szombat, 17.30: Szentesi Kinizsi–FK 1899 Szeged-SZEOL, Hódmezővásárhelyi FC II.–UTC, Balástya–Deszk. 

Vármegyei II. osztály, szombat, 17.30: St. Mihály–Ásotthalom, Mártély–Csongrád, Tömörkény–Sándorfalva, Székkutas–Makó, Mindszent–Apátfalva. Vasárnap, 17.30: Üllés–Csanytelek. Szabadnapos a Csengele és a Bordány. 

Vármegyei III. osztály, szombat, 15 óra: Makó FC-Duocor-Givaudan–Földeák. 17.30: Röszke–ContiTech-Csanádpalota, Baks–Forráskút, Zsombó–Sándorfalva II., Zákányszék–Szőreg-DSC. Vasárnap, 17.30: Pusztamérges–Bordány II., Algyő II.–Ruzsa Szabadnapos az Öttömös. 

Vármegyei IV. osztály, Homokháti csoport, vasárnap, 17.30: Kiskundorozsma II.–Balástya II., Tömörkény II.–Szatymaz, Dóc–Domaszék, Fülöp SE–Gyálarét. Tisza-Maros csoport, szombat, 15.30: Mindszent II.–Maroslele. 17.30: Újszentiván-Pázsit SE II.–Szikáncs, MAS SE–Eperjes, FK 1899 Szeged II.–Tiszasziget II. Vasárnap, 17.30: Nagylak–Kübekháza. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában