Helyi sport

2023.05.14. 07:00

Kétszeres apukaként állt rajthoz a vb-n Szilágyi Péter

A multisport világbajnokságon vehetett részt Szilágyi Péter: a szegedi triatlonos megküzdött a pályával, és végül 36.-ként ért célba – immáron pedig kétszeres édesapaként versenyezhetett.

V. P.

Szilágyi Péter úgy érzi, mindent kiadott magából a vb-n.

Fotó: Szilágyi Péter archívuma

A triatlon összes ágát felvonultató ITU Multisport World Championship hosszútávú triatlon futamán állt rajthoz Szilágyi Péter. Az Ibizán megrendezett versenyen a szegedi sportoló a világ legjobbjai ellen mérhette fel, hol is tart jelenleg, és végül a 36. helyen ért célba.

– Helyezésben egy picit előrébb vártam magamban, de amit előre kitaláltunk az edzőmmel, azt sikerült abszolválnom. Mindent kihoztam magamból, ez volt a lényeg számomra, és azt gondolom, egy brutálisan erős mezőny gyűlt össze erre a vb-re. Nem vagyok elégedetlen a teljesítményemmel, mégiscsak egy világbajnokság volt – mondta lapunknak Szilágyi Péter.

A körülményekkel kapcsolatban elmondta, ha nem is rekkenő hőségben, de egy 22-24 fokos időben kellett versenyezniük, ehhez pedig kiváló alapot nyújtott a korábbi spanyolországi edzőtábor, valamint a Tenerifén megnyert verseny által megszerzett rutin.

Szilágyi Péter számára ugyanakkor igencsak eseménydús volt az egy héten át tartó világbajnokság, hiszen ezen időszak alatt haza is kellett jönnie, így a spanyol kellemes időből gyorsan a magyar, hűvösebb időhöz kellett alkalmazkodnia, majd a visszautat követően ismét át kellett állnia.

A szegedi triatlonos immáron kétszeres apukaként vehetett részt a versenyen, hiszen éppen a vb előtt jött világra második gyermeke, Mátyás, aki természetesen sokszor eszébe jutott a verseny folyamán is.

Szilágyi Péter számára ez volt egyik fő verseny az idei versenyszezonban, ami pedig a további menetrendet illeti, júniusban jön a középtávú magyar bajnokság, majd onnantól teljes erővel a szeptemberben, Ausztriában esedékes Iron Man versenyre készül.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában