Csütörtökön rajt: Hüttner Csaba szövetségi kapitány kihirdette a keretet

2023.05.08. 20:47

Kiderült, mennyi szegedi indulhat a Maty-éri világkupán

A hétvégi első válogató után Hüttner Csaba kihirdette a szegedi világkupán induló magyar kajak-kenu válogatott keretét, amelyben kilenc MVM Szegedi VE-sportoló kaphat szerepet.

Mádi József

Nagy Bianka egy olimpiai számban indulhat a világkupán.

Fotó: Karnok Csaba

Ahogy várni lehetett, minden úgy alakult, sőt talán egy kicsit jobban is.

A Szegeden megrendezett első felnőtt válogató után Hüttner Csaba szövetségi kapitány kihirdette a kajak-kenu válogatott világkupa-keretét, amelyben a lapunk által előzetesen vélt létszámnál eggyel bővebb, kilenc fős szegedi különítmény indulhat.

Így ott lesz két számban Nádas Bence, aki 500 méteren a négyes és a páros tagja, illetve ugyancsak két számban startol Balogh Gergely K4 500 és K1 500 méteren. Kuli István Nádassal egy hajóban kajakozik a kvartettben, Birkás Balázs K1 200 méteren kap szerepet, Nagy Bianka pedig C2 500 méteren. A pluszt Molnár Csanád jelenti, aki fiatal létére máris szerepet kaphat felnőtt eseményen C2 1000 méteren.

A parasportolóknál idén még nem volt válogató, így hirdetett Hajdu Botond szövetségi kapitány csapatot, amelyben három MVM-versenyző szerepel: Varga Katalin lesz az, aki egy számban (KL2 200 méter) indul, míg Suba Róbert (KL1 200 és VL2 200 méter) és Boldizsár Dalma (KL2 200 és VL2 200 méter) is két-két számban száll vízre. 

A szegedi világkupa csütörtökön kezdődik az előfutamokkal, és ez lesz az egyetlen nap, amikor nem rendeznek finálékat. Azaz pénteken már vannak döntők, ahogy szombat és vasárnap is, amelyeket egyaránt közvetít az M4 Sport. Pénteken 16 órától, szombaton 11 órától, míg vasárnap 11 és 14 órától két részletben. A szurkolóknak a belépés ingyenes, a Maty-éri létesítményt a Röszkei út felől közelíthetik meg autóval.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában