Bronzéremmel jöhettek haza

2023.05.24. 14:52

Szegedi futballista lett a lábtenisz-világbajnokság legjobb játékosa

Szegedi futballistákkal a keretében lett bronzérmes a magyar válogatott a szenior lábtenisz-világbajnokság háromfős királykategóriájában a franciaországi Montelimarban. Az előrehozott döntőnek beillő elődöntőt Románia ellen drámai küzdelemben veszítették el. A torna legjobb játékosának a szegedi Bogdán Pétert választották meg.

Becsei Dávid

Csoportkép Franciaországból. Demtsa András (balról jobbra), Mészáros Róbert, Bogdán Péter, Oláh Tamás.

Forrás: Bogdán Péter családi archívuma

A harmincöt éven felüliek világbajnokságát öt évente rendezik meg. A legutóbbi eseményt akárcsak most, a románok nyerték meg. Nagy esélyesként érkeztek a franciaországi tornára, hiszen profiszinten űzik a sportágat. 

– A csoportkörre két ötfős csoportot alakítottak ki, ahonnan elsőként jutottunk tovább. Ezt követően jött egy újabb csoportkör, amelyet másodikként zártunk, az elődöntőben pedig így a címvédő románok következtek. Az erőviszonyok alapján ez egy előrehozott döntő volt. Az első szettet mi nyertük meg 11–6-ra, a másodikat ők, a mindent eldöntő csatában pedig kiélezett küzdelem végén 11–9-re maradtunk alul. Nívós meccset játszottunk, sokan voltak rá kíváncsiak – mesélte érdeklődésünkre Bogdán Péter. 

A szenior lábtenisz-világbajnokság legjobb játékosának Bogdán Pétert (középen) választották meg.
Forrás: Bogdán Péter családi archívuma

A bronzmérkőzésen viszont már egy újabb magabiztos sikert aratott a magyar csapat az amerikai ellen. Bogdánon és Mészáros Róberten kívül a szövetségi kapitánya is szegedi származású volt a válogatottnak Oláh Tamás személyében. 

Bogdán Péterék legközelebb Szolnokon lépnek pályára amatőr versenyen, június végén pedig Szegeden rendeznek lábtenisztornát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában