Négy új játékos érkezését jelentette már be a szegedi klub

2023.06.21. 14:55

Dinamikus fiatalok érkeztek

Immár négy új játékos érkezését jelentette be a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapata, amely dinamikus, fiatal játékosokat szemelt ki és igazolt le.

Mádi József

A Csákvárról érkezett Magyar Zsolt is gyors, dinamikus játékos.

Fotó: Gémes Sándor

Óvári Zsolt a Szeged-Csanád GA negyedik érkezője. Mint arról már beszámoltunk, az 1997-es születésű jáéákos tíz évet töltött a Puskás Akadémia utánpótlásában, majd 2017-ben Diósgyőrbe igazolt, ahol egy szezon alatt 25 élvonalbeli találkozón 4-szer volt eredményes. A 2018–19-es idényt kölcsönben az NB I-es Balmazújvárosban töltötte, ahol 32 bajnoki találkozón 5-ször vette be az ellenfelek kapuját. Ezután Pécs és Győrbe szerződött, e két helyen összesen 92 meccsen 14 gól volt a mérlege.

Óvári 26 éves, a további három szerzemény közül Magyar Zsolt 21, Palincsár Martin 23, a szerb védő, Acsimovics pedig 19 – azaz jól látszik a szándék. Fiatal, motivált, dinamikus játékosok érkeztek a klubhoz, akik főleg az előrejátékban és a visszatámadásokban lehetnek nagy hasznára a Szegednek. Mivel a másodosztályú klubok döntő többsége inkább a biztonságos futballt helyezi előtérbe, a három magyar fiatal a labdaszerzésben és az átmenetekben kaphat fontos szerepet. Az előélete mindhármuknak jó, már csak az kell, hogy mindezt kivigyék a pályára is. Meglehet, nem olyan technikásak, mint egy-két korábbi labdarúgója a csapatnak, ám ha átveszik a vezetőedző, Alekszandar Sztevanovics szellemiségét és játékfelfogását, erős lehet majd a Szeged.

Az biztos, hogy a klub ezzel még nem áll le, azaz lesznek bejelentések – akár még a héten is.

A napi munka elkezdődött, ezen a héten még nem játszik edzőmeccset a csapat, a jövő héten szombaton viszont már pályára lép a Szent Gellért Fórumban a felkészülést jövő hétfőn elkezdő NB III.-as Hódmezővásárhelyi FC ellen.  

A hazai munka alatt még további két edzőmeccs vár a szegedi együttesre július 8-án és 12-én, majd a csapat 15-én elutazik Szlovéniába, ahol újabb két találkozón tesztelhet a Tisza-parti alakulat. Ezután pedig kezdődhet a bajnokság a hónap utolsó előtti napján, majd augusztusban további öt bajnoki lesz, ebből egy szerdán (augusztus 16.), egy szombaton (augusztus 19., a másnapi nemzeti ünnep miatt), további három pedig vasárnap (augusztus 6., 13. és 27.).  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában