Férfi kézilabda, bajnoki döntő

2023.06.11. 16:12

Elfogytak a jó döntések a bajnoki döntő utolsó játékrészére

Elfogytak fizikálisan a bajnoki döntő harmadik mérkőzésének utolsó játékrészére az OTP Bank-Pick Szeged játékosai. A fáradtság rossz döntéseket és rossz passzokat szült támadásban, ami góltalanságot eredményezett és a Telekom Veszprém négygólos hátrányból fordított. A vége 31–27 a bakonyaiaknak, akik 2019 után ünnepelhetnek ismét magyar bajnoki címet.

Becsei Dávid

Amíg Mirko Alilovic jól védett, addig a Szeged előrébb járt a Veszprémnél.

Fotó: Karnok Csaba

Ami a játékoskereteket illeti, egyik csapat sem húzott meg váratlant, ugyanazzal a tizenhat-tizenhat fővel álltak fel, akikkel a második felvonáson Veszprémben. Ez pedig azt jelentette, hogy a kék meztől döntős szereplés nélkül búcsúzik Bogdan Radivojevics. A második félidőben amennyire tudta, biztatta, hajtotta csapattársait és a szurkolótábort a kispad mellől, majd a rendes játékidő letelte után előtörtek belőle az érzelmek. Könnyek között várta az éremátadót, miközben poszttársa, Mario Sostaric próbálta vigasztalni. Továbbra sem tudni, hogy hol folytatja játékos-pályafutását a szerb válogatott jobbszélső. Párja, gyermeke édesanyja, Jelena Deszpotovics következő állomáshelyéről viszont lehullt a lepel. A Bajnokok Ligája-döntős Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy megállapodott a bal- és jobbátlövőként is bevethető játékossal. 

Voltak hullámvölgyek 

A mindent eldöntő mérkőzés előtt úgy nyilatkozott a szegedi magyar válogatott balátlövője, Bodó Richárd, hatvan percen keresztül folyamatos jó játékkal kell előrukkolniuk, hogy sorozatban harmadszor is magasba emelhessék a bajnoki trófeát. Ez nem sikerült, az félidő elején és a második közepén is komolyabb hullámvölgybe került a Pick, aminek köszönhetően a Veszprém begyűjtötte huszonhetedik NB I.-es elsőségét. 

– Mindegy, hogy ki hibázott, hogy támadásban vagy védekezésben rontottunk. A Veszprém kihasználta, és ennek köszönhetően nyerni tudott. Nagyon rosszul kezdtünk, utána szinte sort cseréltünk, vissza tudtunk jönni, majd jött a második félidő eleje. Néggyel is vezettünk, aztán jöttek a hibák, amitől a Veszprém lendületbe került – magyarázta az MTI-nek a meccs alakulását Bodó. 

Üreskapus gólok 

A második félidőben, amikor egyre nagyobb bajba kerültek a szegediek, támadásban bevetették a hét a hat elleni játékot is. Ez többnyire jól működött, bár több üreskapus gólt is szerzett a Veszprém – többek mellett kapusának, Vladimir Cuparának köszönhetően. Erről a taktikai elemről úgy nyilatkozott Bodó, talán hamarabb kellett volna hozzányúlni, másrészt egy-két eladott labda miatt nem jártak sikerrel. 

Az utolsó tíz percben már tetemesnek számító négygólos hátrányban olykor eluralkodott a tanácstalanság a szegedi támadókban. Létszámfölényes szituációban sem mindig sikerült üres embert találni, ekkor Bodó lépett elő vezérré és lőtt bátran kapura, de ezekbe a próbálkozásokba is többször hiba csúszott. Védett Cupara, csattant a labda a keresztlécen, de Ligetvári blokkját sem sikerült mindig átlőni. 

Jöttek a butaságok 

Bánhidi Bence szerint ezúttal egyik csapat sem produkált újdonságokat, bár mindkét oldalról voltak apróságok. Hozzátette, ameddig négy góllal vezettek, jól működött minden, a kezükben volt a mérkőzés, de belevitték magukat butaságokba, kidobálták a labdát a lelátóra, belehergelték magukat abba, hogy hirtelen legyen öt-hat találat a különbség a javukra, de ez nem jött össze. 

– Amikor a Veszprém átvette a vezetést, egy kicsit összeomlottunk fejben, nem úgy jöttek a lövések, belehibáztunk, futottunk az eredmény után és ez nagyon sokat kivett belőlünk – vélekedett a válogatott beálló. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában