Triatlon

2023.06.16. 07:00

Középtávú országos bajnokságon versenyeztek a szegediek

Szilágyi Péter és Simon Péter is ott volt a Keszthelyen megrendezett, középtávú országos bajnokság mezőnyében: a két sportoló javában készül a szezonjuk fő versenyére, ennek ellenére remekül helyt álltak a középtávú ob-n.

Vajgely Pál

Szilágyi Péter hamarosan Ausztriában, majd Olaszországban versenyez.

Fotó: Mario Pertorini

Keszthelyen rendezték meg a középtávú országos triatlon bajnokságot. Az 1,9 km úszásból, 86,3 km kerékpározásból és a 21,2 km futásból álló futamon két szegedi versenyző állt rajthoz. Szilágyi Péter összetettben a kilencedik helyen végzett (4 óra 9 perc 34 másodperc), korosztályában pedig második helyen zárt, míg Simon Péter abszolútban tizenkettedik (4 óra 13 perc 28 másodperc), korosztályában pedig ötödik helyen végzett.

– A májusi, ibizai világbajnokságot követően a szeptemberi ironman versenyre kezdtük meg a felkészülést. Nem a keszthelyi volt az a verseny, amelyre a csúcsformát kihegyeztük, félig-meddig edzésből mentem erre a versenyre. Sajnos hibáztam, mert kaptam egy ötperces büntetést, így elég sok helyezést veszítettem, ezt megpróbáltam visszahozni, de e miatt kicsit haragszom magamra. A teljesítményemmel elégedett vagyok, jól ment a lábam a kerékpáron és a futáson is – mondta lapunknak Szilágyi Péter, akit egy ötfős csapattal haladt együtt, és igyekeztek utolérni az előttük haladókat – többszöri figyelmeztetés után azonban csak ő kapott büntetést. A szegedi sportoló legközelebb az egyik kedvenc hazai versenyén, a tatai Old Lake Man versenyen szerepel, majd az osztrák nemzetközi versenyt követően egy olaszországi, swin&run világbajnokságra kapott meghívást. 

– Szerettem volna a korosztályomban dobogóra állni, összetettben pedig az első hatban végezni, ez végül nem sikerült. Bringán úgy érzem, még maradt bennem, viszont úgy éreztem, jó az a tempó, amelyet mentem, kicsit biztonságra játszottam, utólag egy kicsit ezt bánom. A futás a legerősebb számom, itt nagyon sok embert összeszedtem, összességében a második legjobb futóidő volt az enyém, az absolzút győztes tizenkét másodperccel futott nálam jobbat. Nem vagyok elégedett, de csalódott sem, mert egy erős mezőnyben versenyezhettem, és két külföldi is beért előttem. Az időeredményet illetően sikerült a célkitűzés, mert szerettem volna négy óra tizenöt percen belül beérni, ez össze is jött. A szeptemberi, nizzai világbajnokságra kell összehoznom a csúcsformát, fontos volt a keszthelyi verseny, de nem a legfontosabb – összegzett Simon Péter, akire szombaton már újabb versenykihívás vár. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában