Kajak-kenu, Európa-Játékok

2023.06.23. 17:11

Kuli István: akár kockával is kidobhatták volna a helyezéseket

Elképesztően szoros küzdelmet hozott a férfi kajak négyesnek az 500 méter döntője a lengyelországi Krakkóban az Európa Játékokon. A két szegedi versenyzővel felálló hajó végül lecsúszott a dobogóról és a hatodik helyen ért célba. A légpisztolyosok vegyes csapatában a Tisza Volán SC sportlövője, Bartók Csaba a huszonnyolcadik lett Sike Renátával párban.

B.D.

A két szegedivel felálló kajak négyes csalódottan értékelt, miután a hatodik lett a sportág legerősebb számában.

Forrás: MTI

Fotó: Czeglédi Zsolt

Egyik magyar csapat sem lőhetett éremért a légpisztoly vegyescsapat számban. A tíz méteres versenyben huszonnyolc duó indult, az első csoportban a Tátrai-Fejes Miklós, Major Veronika kettős a hatodik helyen végzett. A második csoportban lőtt a szegedi Bartók Csaba, illetve párja, Sike Renáta. Beszámolójában az MTI helyszíni tudósítója úgy fogalmazott, a kettősnek eleve nem lehettek vérmes reményeik, mivel Bartók gyorstüzelő pisztolyos. A páros végül ötszázötvenöt körrel a huszonnyolcadik helyen zárta az Európa Játékokat. 

Ami a pénteki kajak-kenu versenyszámokat illeti, egy magyar bronzérem termett a döntőkben, pedig hatból ötben érdekeltek voltak hazánk sportolói. A Gazsó Alida Dóra, Csipes Tamara duó lett harmadik a kajak kettesek 500 méteres versenyében. K-2 500 méteren Gazsó és Csipes itthon mindkét válogatót magabiztosan nyerte meg. Krakkóban is jól rajtoltak, féltávnál együtt haladtak élbolyban a címvédő és világbajnok lengyelekkel, valamint a dánokkal. A második 250 méteren a magyarok két riválisa ellépett, a lengyelek nyertek a dánok előtt, Csipesék pedig magabiztosan megszerezték a bronzérmet. 

Az MVM Szegedi VE két kajakosa, Kuli István és Nádas Bence érdekelt volt a kajak négyessel az 500 méter döntőjében. A Kuli, Csizmadia Kolos, Nádas és Tótka Sándor összetételű négyes a májusi világkupán – amelyet a Maty-éren rendeztek – harmadik volt. Most Lengyelországban elképesztően szoros küzdelem végén hatodikként ért célba. A táv első fele után negyedikként lapátoltak és reális esély látszott még az éremszerzésre, a hajrában viszont többen is megelőzték őket.

– Belülről úgy éreztem, hogy jól meg tudtam oldani a feladatomat, és a többiek is tudásuk legjavát nyújtották. Éppen ezért vagyok elkeseredve, hogy ez most ennyire volt elég – nyilatkozta Nádas a verseny után az M4 Sport kamerája előtt. 

Nádas mellett a másik szegedi, Kuli István úgy fogalmazott, az elejétől olyan érzése volt, hogy le vannak maradva és nem jött ki az erősségük. A szoros befutóval kapcsolatban azt mondta, „akár kockával is kidobhatták volna a helyezéseket”. 

– Ez a kajak-kenu csúcsa, ez az 500 négyes, amióta olimpiai szám, a nagydöntő, ahogy azt a nemzetközi kajak-kenu életben hívják, ez sajnos ilyen – összegzett a végén Kuli kissé csalódottan. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában