Férfi kézilabda

2023.06.06. 18:28

Mikler után Cupara volt a bajnoki döntő főszereplője

Elmulasztotta a lehetőséget, hogy két mérkőzés alatt lezárja a bajnoki döntőt az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. A finálé eddig a hazai csapatok egyértelmű dominanciáját hozta, a mindent eldöntő ütközetet pedig pénteken 20.30-tól (élő: M4 Sport) a Pick Arénában rendezik meg.

Becsei Dávid

Fotó: Gemes Sandor [email protected]

Nem tudott fennmaradni a hullám tetején a Pick Szeged a bajnoki döntő második, idegenbeli felvonásán. Lesarkítva a mérkőzés képét, ugyanaz történt hétfőn este Veszprémben, mint múlt pénteken Szegeden. Az a csapat győzött, amelyben szemmel láthatóan több tűz és akarat volt, amelyiknek a kapusa fontosabb pillanatokban mutatott be kulcsvédéseket. 

A hivatalos statisztika szerint most nem volt akkora különbség a szegedi és veszprémi kapusok között, hiszen Cupara kilencszer, Corrales egyszer, Mikler hétszer, Alilovic pedig kétszer hárított. Ugyanez a rangsor így nézett ki Szegeden: Mikler tizenkettő, Cupara öt, Corrales három védés. A védelmek között viszont már nagyobb különbség mutatkozott, a sok megállító faultra épülő pénteki szegedi védelemnek hűlt helye volt, a veszprémiek viszont kőkeményen odatették magukat Ligetvárival és Laugéval az élen. A címvédőnél talán túlzott nyugalmat láthattunk olykor. 

A lövések hatékonysága viszont gyakorlatilag megfordult. A vesztes fél mindkét meccsen egyaránt hatvanegy százalékos hatékonysággal lőtt, míg a győztes Szeged hetvenhattal, a Veszprém pedig hetvennéggyel.

– Ezen a meccsen nem voltunk élesek, védekezésben nagy tereket hagytunk, pénteken hazai közönség előtt szeretnénk ünnepelni. Nem úgy mentünk bele ebbe a mai meccsbe, ahogyan az első találkozóba, van még egy mérkőzésünk, azon szeretnénk javítani – összegzett röviden lapunknak Bánhidi Bence, a OTP Bank-Pick Szeged csapatkapitánya. 

Nagy különbségű vereségét követően a Veszprém képes volt változtatni. A három balkezes játékossal támadásban meglepte a Szegedet, különösen Ilics Zoran ellen nem találták az ellenszert – hét lövésből hét gólt szerzett, jól védekezett. A Szegednek most erre kellene válaszolnia ahhoz, hogy pénteken este hazai környezetben ünnepelhesse sorozatban harmadik, összességében pedig hatodik magyar bajnoki címét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában