Boldizsár Dalma, Varga Katalin és Suba Róbert mindkét versenyen győzött

2023.06.05. 11:08

Mindegy, hogy 200 vagy 5000 méter

Nagyon jól szerepeltek az MVM Szegedi VE parasportolói mind a kajak-kenu maraton magyar bajnokságon, mind a válogatón: Boldizsár Dalma , Varga Katalin és Suba Róbert is első helyekkel térhetett haza.

M. J.

A remek szegedi trió: Boldizsár Dalma (balról), Varga Katalin és Suba Róbert.

Fotó: MVM Szegedi VE

A maraton magyar bajnokságnak Győr adott otthont, amelyen a masters korosztály és a para szakág versenyzői indultak – 58 klub küldte el a sportolóit, összesen 298 versenyző vett részt az eseményen.

Az MVM Szegedi VE-t hét számban összesen heten képviselték, és a parasportolók igazán kitettek magukért, hiszen mindhárom induló aranyéremmel térhetett haza az öt kilométer megtétele után. Boldizsár Dalma VL2-ben, Varga Katalin KL2-ben, míg Sua Róbert ugyancsak VL2-ben volt a legjobb, rajtuk kívül még Börcsök Balázs párosban győzött a vasasos társával (Bükkösi Raymond, 35–39 évesek, K2 10 km), valamit országos bajnok lett a Boros József, Németh Antal kettős (65–69 évesek, K2 10 km) is. Utóbbi versenyzői egyesben a második helyen végzett (65–69 évesek, K1 10 km), csak úgy mint a kenus Zombori Tibor (60–64 évesek, C1 10 km).  

A para szakág válogatóját Szolnokon rendezték, amelyen öt érem jutott a szegedieknek. Boldizsár, Varga és Suba is nyert a saját számában, míg Boldizsár és Suba egy másik kategóriában ért el második helyet. 

A parasportolók második válogatója Szegeden lesz a június 16–17-ei hétvégén, ekkor kell megvédeni ezeket a helyezéseket, és az alapján hirdetik majd ki az Európa Játékokon és a világbajnokságon induló válogatottat.

Az MVM Szegedi VE paraversenyzőinek eredményei, Győr maraton magyar bajnokság, KL2 parakajak, nők, felnőttek, 5 km: 1. Varga Katalin; VL2 parakenu, nők, 5 km: 1. Boldizsár Dalma; VL2 parakenu, férfiak, 5 km: 1. Suba Róbert.

Válogatóverseny, Szolnok, KL2 parakajak, nők, felnőttek, 200 m: 1. Varga Katalin; VL2 parakenu, nők, felnőttek, 200 m: 1. Boldizsár Dalma; VL2 parakenu, férfiak, felnőttek, 200 m: 1. Suba Róbert; KL1 parakajak, férfiak, felnőttek, 200 m: 2. Suba Róbert; KL2 parakajak, nők, felnőttek, 200 m: 2. Boldizsár Dalma.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában