Szezont zártak

2023.06.25. 17:45

Olimpiai bajnok ellen vízilabdázhattak a szentesi fiatalok

Szikrázó napsütés, edzők és játékosok közötti játék, valamint múltidézés. Ezek jellemezték a Szentesi Vízilabda Klub szezonzáró eseményét, amelyen elköszöntek több távozótól, illetve ajándékkal lepték meg a remekül szerepelő leány utánpótláscsapatok vezetőedzőt.

Becsei Dávid

Játékos-pályafutása során nem, a klub szakmai igazgatójaként viszont szentesi sapkát húzott Kis Gábor (a labdával).

Fotó: Vidovics Ferenc

Hosszú szezont zárt le a Szentesi Vízilabda Klub utánpótlása a Dr. Rébeli-Szabó József Sportuszoda nyitott medencéjénél. A lelátót ellepték a tehetséges játékosok, akiket a partról előbb Kis Gábor szakmai igazgató köszöntött, majd Kádár József tartott nekik múltidézést. A következő idényben ugyanis a kilencvenedik születésnapját ünnepelheti majd a Kurca-parti egyesület. 

Másik csapatnál folytatja a pályafutását vagy abbahagyja a játékot a női csapatból Mácsai Kata, Bonca Vivien és Tóth Fruzsina, míg hasonló a sorsa a fiú utánpótlásból Félegyházi-Török Jánosnak, Bán Lászlónak, Lévai Botondnak és Czirbus Olivérnek. Ezen alkalomból kaptak a klubtól emlékbe ajándékot. 

Szép szezont zárt a 2022–2023-as idényben a szentesi leány utánpótlás vízilabda. Az országos gyermekbajnokságban a negyedik helyen végeztek, a serdülők bronz-, az ifjúságiak pedig ezüstérmesek lettek a nyolcas döntőben. A három vezetőedzőnek, Oltyán Gyulának, Brávik Fruzsinának és Matajsz Márknak köszönték meg az egész éves munkát. 

A protokollárisnak számító események után a legszebb értelemben forrt a szentesi uszoda vize. Közös játékkal zárta ugyanis a klub az idényt, edzők és játékosok egyaránt medencébe ugrottak, de néhány bátor szülő is csatlakozott a kötetlen játékhoz. Nem maradt ki ebből a szentesiektől a játékosként világbajnok Brávik Fruzsina, és az olimpiai bajnok Kis Gábor sem. 

A játékot követően néhány hét pihenőre vonult a Szentesi VK utánpótlása, de a legkisebbeknek így sem kell nélkülözniük sokáig a játékot. A klub minden évben nyári táborokat szervez, míg a legtehetségesebbek közül többen is a korosztályos válogatottakban érdekeltek a nyár során. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában