A jövő hétvégén immár 22. alkalommal következik a Szőke Tisza verseny

2023.06.02. 10:56

Perdüljünk táncra!

Június 10-én és 11-én az újszegedi sportcsarnokban rendezik meg a felújítás utáni 22. alkalommal a Szőke Tisza nemzetközi táncversenyt, amelyet a szegedi Papiron VTK szervez meg.

M. J.

Hú, ez kemény... De ilyenből is lesz bőven a 28. Szőke Tisza táncversenyen.

Fotó: Karnok Csaba

Már a 22.? Bizony, a bő két évtized gyorsan eltelt, így a felújítás után már ennél a számnál jár a WDSF Open Szőke Tisza nemzetközi táncverseny.

A szokásoknak megfelelően megint az újszegedi sportcsarnok ad otthont az eseménynek, amelyet a Papiron Szeged VTK, illetve annak vezetője, Zsilák Zsuzsanna szervezett meg.

Bár a nevezési határidő majd csak jövő szerdán jár le, már most borítékolható, hogy a tavaly látott mennyiségű versenyző (240 pár...!) érkezhet a június 10-én és 11-én tartandó viadalra.

Tavaly 21 ország versenyzői indultak a különböző korosztályok viadalain, indulókat köszönthettünk a környező országokon kívül Spanyolországból, Norvégiából, Kanadából, vagy Azerbajdzsánból, most pedig érkeznek párosok például Mongóliából, Malajziából, Hongkongból és Albániából is.

És akkor a program: a standard és a latin-amerikai táncok elődöntői szombat 10 órakor kezdődnek. A junior korosztálytól a szeniorig minden korcsoport képviselteti magát, míg a 18 órakor kezdődő látványos gálaesten a legjobbak táncolják a standard és a latin-amerikai táncok döntőit. Vasárnap ugyancsak 10 órakor startol a napi program, és szintén 18 órakor indulnak a finálék.

Jegyek elővételben kedvezményesen válhatók a  Tourinform szegedi irodákban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában