Helyi sport

2023.07.23. 12:04

A vármegyén túl gyakoroltak a csapatok

Főképp a szomszédos vármegyék csapatai ellenében gyakoroltak a hétvégén a csongrád-csanádi csapatok, de többségében vereséggel térhettek haza.

Vajgely Pál

Magyar György az FK Szegedben folytatja.

Fotó: Gémes Sándor

Békés vármegyében lépett pályára az Algyő, a Tiszasziget, a Szentesi Kinizsi és a Makó is – közülük azonban csak a szigetiek csíptek el egy döntetlent. Az algyőiek a Szarvas otthonában szenvedtek vereséget, a Szentesi Kinizsi a klubhoz visszatérő Bertók Gábor találatával ugyan vezettek Nagyszénáson, ám a szünet után elfáradt a szűk kerettel érkező Kurca-parti gárda. A Makó vármegyei I. osztályú csapata Mezőhegyesen kapott ki egy hétgólos meccsen, míg a klub második számú csapata Tótkomlóson egy ennél is gólgazdagabb találkozón maradt alul.

A Tiszasziget viszont döntetlent játszott az NB III.-as osztályozón elvérző Orosházi MTK-ULE vendégeként. A szigetiekkel kapcsolatos hír, hogy a csapatot tavasszal vezető játékos-edző, Magyar György távozott a klubtól, és közel 30 év után ismét diszkoszvetős mezt húz, hiszen az FK 1899 Szeged-SZEOL-ban folytatja pályafutását. Új klubja a vármegyei II. osztályú Sándorfalva ellen gyakorolt, ám nem hozott gólt a 90 perc. 

A Mórahalom a Bács-Kiskun vármegyei Soltvadkert ellenében maradt alul, akárcsak a Balástya, amely két büntetőből született gólt követően szenvedett vereséget Bácsalmáson. A Csongrád és a Tömörkény tesztmeccse egy tucat gólt, és hazai sikert hozott. Meccs nélkül maradt a Bordány és az SZVSE, előbbi St. Mihály elleni találkozója maradt el, míg a sérülések sújtotta Vasutasok sem léptek pályára ezen a hétvégén. 

Eredmények: Csongrád–Tömörkény 8–4, Szarvas–Algyő 2–0, Mezőhegyes–Makó 4–3, Orosházi MTK-ULE–Tiszasziget 3–3, tiszaszigeti gól: Fődi, Szilágyi (2). FK 1899 Szeged-SZEOL–Sándorfalva 0–0 Nagyszénás–Szentesi Kinizsi 5–1, szentesi gól: Bertók G. Bácsalmás–Balástya 2–0 (1-0). Tótkomlós–Makó II. 10–2. Mórahalom–Soltvadkert 1–3, mórahalmi gól: Baucic.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában