Helyi sport

2023.07.11. 12:32

Éppen csak lemaradt a vb-döntőről Biacsi Ilona

Összetettben kilencedik lett a 400 méteres síkfutáson a párizsi világbajnokságon.

Vajgely Pál

Pénteken 1500 méteren a paralimpiai kvótáért küzdenek a Biacsi-ikrek Párizsban.

Fotó: Karnok Csaba

Elsőként Biacsi Ilona volt érdekelt a párizsi para-atlétika világbajnokságon az eseményen részt vevő szegediek közül.

A T20-as kategóriájú, 400 méteres futás előfutamában az SZVSE parasportolója 1.04.41-es időt produkált, ami az idei legjobbjának számít, viszont ezzel futamában az ötödik helyen végzett.

Összesítésben ez az idő a két futam 12 résztvevőjéből a kilencedik helyet jelentette, így éppen lemaradt a döntőről, ahová a legjobb nyolc jutott be - a két előfutam első három helyezettje mellett a további két legjobb idővel rendelkező paraatléta lehet ott a fináléban. A futam másik magyarja, Keresztesi Erika 1.10.07-el a 11. helyen végzett.

Ami a párizsi világbajnokság további programját illeti, pénteken este az 1500 méteres síkfutás döntőjében szerepelnek majd a Biacsi-ikrek, Bernadett és Ilona is elindul ezen a távon, ahol az első négy hely megszerzése jelentene paralimpiai kvótát. Szombaton ebéd után, 12.40-től az első világbajnokságán szereplő, a mindössze 20 éves szegedi Takács Adél távolugrásban lesz érdekelt az elődöntőben, a szám döntőjét vasárnap 18.34-től rendezik. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában