A zsombói sportlövő jól szerepel a junior vb-n

2023.07.19. 12:57

Jákó bronzérmes

Megszületett az első magyar érem a dél-koreai Cshangvonban zajló junior sportlövő-világbajnokságon: a lányok 25 méter pisztoly versenyszámában csapatban a zsombói Jákó Miriamot is a soraiban tudó női válogatott a harmadik helyen végzett.

Mádi József

Jákó Miriam (balról) így örült a junior világbajnoki bronzéremnek.

Fotó: Hunshooting

A dél-koreai helyszínhez nem egyszerű alkalmazkodni, hiszen rengeteg csapadék tarkítja az eseményeket, így a sportolók versenyzését is. Ennek ellenére az ötödik napja tartó világbajnokságon megszületett az első magyar érem.

A magyar junior lányok 25 méter pisztoly versenyszámában dobogón végző csapatban ott volt a zsombói Cél-Tudat SE versenyzője, Jákó Miriam is, aki végül a trió legjobb eredményét érte el az egyéni viadalon 576 körrel, ezzel a 15. helyen zárt. Fábián Sára Ráhel 575 körrel a 18., míg Domsits Olívia Ditta 572 körrel a 22. helyen végzett, a hármas viszont összesen 1723 körrel a harmadik helyen végzett.

A magyar szövetség szerdai tájékoztatása szerint az aranyérmet a házigazdák triója nyerte új junior világrekorddal, 1743 körrel, a második helyen a kínaiak végeztek 1740 körrel. Egyéniben a döntőhöz legalább 578 körre volt szükség, és amint látható, Jákónak ehhez mindössze két kör hiányzott az egyébként rendkívül szoros mezőnyben.

A világbajnokság jövő keddig tart, Jákóra pedig komoly feladatok várnak még: érdekelt 25 méter standard pisztolyban, valamint az 50 méter szabadpisztoly versenyszámokban is július 22-én, illetve 24-én.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában