Bemutatjuk a Pick Szeged BL-ellenfeleit (3. rész)

2023.07.06. 16:53

Sztárok hagyják el a THW Kielt

A német bajnoki trónt visszahódította a THW Kiel, amely arra készül, hogy ugyanezt megtegye a Bajnokok Ligájában is. Az OTP Bank-Pick Szeged BL-ellenfeleit bemutató cikksorozatunkban a friss német bajnokot vesszük górcső alá az Aalborg, a Barlinek Industria Kielce és a Paris Saint-Germain után.

Becsei Dávid

A THW Kiel egyik legfontosabb feladata, hogy pótolja a távozó Sander Sagosent (a labdával)

Fotó: Török János – archív

 Bombaigazolással nyitotta a nyarat a THW Kiel. A zebrák becenévre hallgató kieli klub bejelentette, hogy leigazolta az előző Bajnokok Ligája-szezon gólkirályát, Emil Madsent. A huszonkét éves dán jobbátlövő százhét találatig jutott a GOG játékosaként. Tőle azonban még nem kell tartaniuk a szegedi védőknek a szeptember 13-án rajtoló csoportkörben, ugyanis Madsen a 2024–2025-ös idénytől kötött négyéves szerződést a THW-val. Az előttünk álló idényt még a bajnoki címvédő GOG-ben tölti többek mellett Alexandre Blonz csapattársaként. 

Filip Jícha edzői ténykedése alatt először nem volt bajnok a Kiel tavaly. 2023-ban viszont sikerült a Magdeburgtól visszahódítani a németországi trónt. A Bajnokok Ligájában ennél hosszabb már a kieli böjt, utoljára 2020 decemberében nyertek aranyérmet a kölni négyes döntőben. Akkor a csoportkör első két helyezettjei jutottak el automatikusan a final fourba az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) döntése alapján.

Az európai trónra visszavágyó Kielből távozik a két legnagyobb sztárjátékos ezen a nyáron. A 33 éves Niklas Landin hazatér Dániába, az Aalborgba, míg a norvég irányító-átlövő, Sander Sagosen az új szuperprojektnek, a Kolstadnak nem tudott nemet mondani. A szlovén irányító Miha Zarabec sem hosszabbított, ő Mirko Alilovic csapattársa lesz a lengyel Wisla Plockban, míg a jobbszélső Yannick Fraatz visszatér a Bergischerhez kölcsönből.

A BL-től legutóbb a negyeddöntőben a PSG ellen kettős vereséggel búcsúzó Kiel mindössze két játékost igazol ezen a nyáron. Landin pótlására az olimpiai-, világ- és Európa-bajnok francia kapus, Vincent Gerard érkezik. Sagosen helyét pedig az a feröeri Élias Skipagotu veszi át huszonegy esztendősen, aki a leendő szegedi edző, Michael Apelgren kezei alatt dolgozott az elmúlt három idényben a svéd Sävehofnál. Skipagotu az egyik legnagyobb reménység, a vasárnap befejeződött U21-es világbajnokságon ötvenöt találattal gólkirály lett, valamint megválasztották az álomcsapat irányítójának. 

Az OTP Bank-Pick Szeged a második fordulóban szeptember 20-21-én játszik Kielben, míg a Pick Arénában 2024. február 28-29-én rendezik meg a „visszavágót”. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában