Vasárnap 19 órától a Szent Gellért Fórumban a Csákvár lesz a Szeged-Csanád GA vendége

2023.08.25. 14:37

Jól ismerik az ellenfelet

A labdarúgó NB II. 6. fordulójában a Szeged-Csanád GA hazai pályán, a Szent Gellért Fórumban szerepel, és vasárnap 19 órától a Csákvár csapatát látja vendégül.

Mádi József

Prosser Dániel (fehérben) a gólpasszokkal jól áll, már csak a gól hiányzik.

Fotó: Dömötör Csaba

Nem mondhatja szerencsésnek magát a Szeged-Csanád GA leendő ellenfele: a Csákvár az eddigi öt fordulóban játszott a Honvéddal (1–2), a Haladással (4–2), a Győrrel  (1–2), a Soroksárral (0–2) és a Budafokkal (0–1) – a jelenlegi tabellán az első öt csapatból már hárommal. Azaz megtévesztő lehet a Fejér vármegyeiek helyezése és elért pontszáma (15. és 3), ha valaki ebből indul ki, az rossz úton jár.

Nyilván tudják ezt a szegedi együttesnél is, amely kellő tisztelettel és alázattal állt a héten az ellenfélhez.   

– Azt szoktam mondani, hogy mindig a következő mérkőzés a legfontosabb, ez most különösen igaz. Egy jó csapattal játszunk, amely kiváló egyéni kvalitásokkal rendelkezik a középpályán. Jól ismerjük őket, biztos, hogy nem lesz egyszerű meccs. Teljes önbizalommal kell játszanunk, hiszem, hogy a játékosaim képesek lesznek megbirkózni a feladattal. Ha el akarjuk érni a célunkat, akkor meg kell nyernünk a Csákvár elleni mérkőzést – nyilatkozta Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

A meccs érdekességét az adja, hogy két egykori szegedi játékos is szerepet kaphat a csákváriaknál: Farkas Aurél két részletben összesen három szezont húzott le kék-fekete mezben és összesen 81 alkalommal lépett pályára, míg Szakály Dénes az elmúlt idényt töltötte a Tisza partján 32 meccsel – mindketten nyáron távoztak a klubtól.

A szegediek öt mérkőzés után veretlenül állnak, három győzelem mellett kétszer ikszeltek. Vereség nélkül ezen kívül még a Budafok, a Pécs és a Nyíregyháza áll az eddig eltelt játéknapok után, azaz a Tisza-partiak igen illusztris társaságban találhatják magukat. Ennek szellemében az elmúlt heti sűrű program után (hét nap, hat mérkőzés) immár ideális mederben és jó hangulatban teltek a meccsre felkészülés napjai.

És végül egy akció: azokat az iskolás korúakat, akik a mérkőzésre kék-feketébe öltöznek, meglepetéssel várja a szegedi egyesület.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában