Nem használták ki a lehetőségeiket

2023.08.06. 20:33

Kiesett a Hódmezővásárhelyi FC a MOL Magyar Kupából

Alacsonyabb osztályú ellenfél otthonában búcsúzott a MOL Magyar Kupa idei kiírásától az első fordulóban a Hódmezővásárhelyi FC labdarúgócsapata.

Becsei Dávid

Kimaradtak sorra a vásárhelyi gólhelyzetek, így a HFC kikapott a Pilisi LK otthonában.

Fotó: Gémes Sándor

Nem sikerült a Pest vármegyei I. osztályú Pilist idegenben legyőzni az NB III.-as HFC-nek. Felforgatott tizeneggyel kezdett a Vásárhely, többnyire azok kaptak lehetőséget, akik az NB III.-as fordulókban eddig kisebb szerepet töltöttek be. Kétszer is egy kavarodás után kapott gólt a HFC, a 9. és a 45+2. percben is, miközben Bónus révén a 38.-ban csak egyszer sikerült betalálni. 

Hiába dolgozott ki rengeteg gólhelyzetet a vásárhelyi csapat és dominálta a játékot a szünet után, gólt nem sikerült a második félidőben már újabbat szerezni. Többször a kapufán csattant a labda, a hazai kapus is védett próbálkozást, összességében pedig a lelkesen küzdő pilisiek a maguk javára fordították a továbbjutás sorsát. 

A vásárhelyiek jövő vasárnap már ismét bajnokin lépnek pályára, a szombaton a Tiszasziget a kupából idegenben kiejtő Körösladány vendégei lesznek 17.30-tól. 

Antal Krisztián: – Annak ellenére sem teljesítettünk jól a pilisi mérkőzésen, hogy változtattunk a csapatunk összeállításán és több pihent futballista lehetőséget kapott. Ezt a találkozót gólokkal kellett volna megnyernünk, de többen nem tudták bizonyítani, hogy helyük van a játékoskeretben. 

Pilisi LK–Hódmezővásárhelyi FC 2–1 (2–1) 
Labdarúgás, MOL Magyar Kupa, 1. forduló. Pilis. Vezette: Drabon Barnabás (Frank, Révész). 
Pilis: Isztolyka – Kiss B., Nemes, Krizsán M. (Sipos I., 9.), Csikós (Krizsán B., 71.), Sárán, Kucsván (Miklósvári, 88.), Bán (Félix, 71.), Auer (Genczler, a szünetben), Tóth Á., Csepregi. Edző: Fábián Béla. 
HFC: Vaits – Vastag R., Bogdán B. (Arany, a szünetben), Borbás M. (Gréczi, a szünetben), Vladul (Juhász J., 83.), Guth, Zana, Rabecz (Tóth D., 61.), Dobronoky, Bónus, Sipos G. (Hegedűs, 61.). Edző: Antal Krisztián. 
Gólszerzők: Csepregi (9.), Tóth Á. (45+2), ill. Bónus (38.). 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában