A Szeged-Csanád GA idegenben szerezte meg a három bajnoki pontot

2023.08.20. 16:42

Sokat tettek a győzelemért

Értékes és fontos győzelmet aratott a labdarúgó NB II. 5. fordulójában a Szeged-Csanád GA, amely a BVSC otthonában Borvető Áron góljával 1–0-ra nyert.

Mádi József

A szegedi védők, Szilágyi és Gera jól őrizték a saját kapujukat.

Fotó: Dömötör Csaba

Két játékos is bemutatkozott a Szeged-Csanád GA együttesében: Haris Attila még a nyári felkészülés közepette érkezett a Tisza-parti alakulathoz, és mivel sérült volt, így várni kellett a pályára lépésével – egészen a BVSC elleni meccsig. Előtte már a kispadon ült a Gyirmót ellen, de ezúttal a kezdőben kapott helyet.

A másik újonc viszont az előző héten csatlakozott a csapathoz, és a háromszoros válogatott Márkvárt Dávid rögtön az első keretbe kerülésekor már játszott a fővárosi meccsen, éppen Harist váltotta a 62. percben. A szegedi stáb viszont továbbra sem számíthatott a sérült Papp Áron játékára. A vendégeket egy kisebb ultracsoport is elkísérte a zuglói stadionba.

A találkozó első félideje nem sok érdekességet hozott. Talán annyit érdemes kiemelni, hogy Haris remekül mozgatta a csapatot, és kiváló labdákat osztott ki, míg volt egy figyelemre méltó eset, amikor a hazai kapus, Kovács Benedek a 16-os vonalán mintha leütközte volna Prosser Dánielt, ám a játékvezető nem látta így az esetet, és továbbengedte a játékot. Borvető Áron szép mozdulattal kapura juttatott labdájánál pedig egy védő szabadított fel a gólvonalról.

A szünet utáni időszak már sokkal mozgalmasabb volt, és rögtön szegedi góllal indult. Prosser éles szögből leadott lövését még védte a kapus, ám a 49. percben Gera Norbert remek labdája, majd Borvető még remekebb labdaátvétele után a támadó megszerezte a vezetést a csapatának, 0–1. Eddig háromszor nyert a Szeged, és mindháromszor Borvető nevéhez fűződik a győztes találat.

Ettől észbe kaptak a hazaiak, és egyre többször fordultak elő Molnár-Farkas Tamás kapuja előtt. A kapufák sorát Haris nyitotta az 55. percben, majd rá négy percre Balogh Máté bombázott a felső lécre, onnan a labda a gólvonal elé pattant, majd Balogh ismétlése már mellément. A 64. percben Hidi Patrik lőtt, a labda a jobb oldali kapufáról pattant vissza a mezőnybe.

A Szeged ezzel őrzi veretlenségét, és az öt mérkőzéséből immár harmadszor nem kapott gólt.

Alekszandar Sztevanovics: – Nagyon nehéz körülmények között kellett játszanunk, hiszen rendkívül meleg volt, ez rányomta a bélyegét a játék képére. Próbáltunk lendületet vinni a meccsbe, de ez nem volt egyszerű már azért sem, mert kevés időn belül ez volt a harmadik meccsünk. Sokat tettünk ezért a győzelemért, úgy gondolom, hogy megérdemelten gyűjtöttük be a három pontot. A Csákvár ellen folytatni szeretnénk a jó szereplést.

BVSC-Zugló–Szeged-Csanád GA 0–1 (0–0)

Merkantil Bank Liga labdarúgó NB II., 5. forduló. Budapest, BVSC Stadion, 427 néző. Vezette: Takács Tamás (Buzás Balázs, Vrbovszki Pál).

BVSC: Kovács B. – Májer, Vinícius (Benkő-Bíró, 57.), Hesz, Király Á. – Hidi P., Gergely P. (Szalánszki, 81.) – Vernes R. (Mészáros A., 56.), Mitrovics (Tóth K., 87.), Balogh M.– Szilágyi M. (Kelemen P., 56.). Vezetőedző: Urbán Flórián.

Szeged-Csanád GA: Molnár-Farkas – Könczey (Tóth B., szünetben), Szilágyi Z., Nagy Zs., Gera N. – Nyári P. (Palincsár, szünetben), Haris (Márkvárt, 63.)– Prosser, Bíró B. (Daru, 89.) , Óvári – Borvető (Gajdos, 63.). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerző: Borvető (49.).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában