Férfi kézilabda

2023.08.24. 19:10

Szélsőparádé és vastaps a Pick Szeged edzőmeccsén – GALÉRIA

Bemutatkozott a vérfrissítésen átesett OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata a Pick Arénában. Felkészülési mérkőzésen a szerb Partizant győzték le 38–29-re a Tisza-partiak, akik miközben végigmentek a meccs végén lepacsizni a szurkolókkal, vastapsot kaptak a közönségtől. Folytatás szombaton Balatonfüreden a bajnoki nyitány főpróbáján.

Becsei Dávid

nagyjából kétezerötszázan voltak kíváncsiak Frimmelék első idei mérkőzésére a Pick Arénában.

Fotó: Karnok Csaba

A Szegedi Ifjúsági Napok második napja és a másodfokú hőségriadó sem tántorított el nagyjából kétezerötszáz szurkolót, hogy a televíziós közvetítés ellenére a Pick Arénában nézze meg a bemutatkozó hét új szegedi kézilabdázót a Partizan Beograd elleni edzőmeccsen. 

A tizenkilenc fős felnőtt keretből csak Matej Gaberra nem számíthatott betegség miatt a hazai környezetben debütáló vezetőedző, Kárpáti Krisztián. Az akadémistát Rea Barnabás képviselte a meccskeretben, amelynek nem volt felső limitje, így a hazaiak tizenkilenc, a vendégek tizennyolc főt írtak bele. 

A csapatkapitány, Bánhidi Bence jegyezte a mérkőzés első gólját, amire még viszonylag hamar jött a szerb válasz. Néhány perc elteltével viszont már nem igazán tudtak gólhelyzetet kialakítani, a szegedi védőfal „megette” a belgrádi támadásokat, ha mégsem, akkor pedig Mikler Roland védett, akár még ziccerben is. Tíz perc játékot követően 6–1 állt az eredményjelzőn, köszönhetően leginkább a két kezdő szélsőnek, Sostaricnak és Frimmelnek, akik rendezetlen és felállt védelemmel szemben is eredményesek voltak. 

 

Folyamatosan cserélt a szegedi szakmai stáb, amely előre eltervezve a három kapusnak egyaránt húsz-húsz percet szánt. Mikler kezdett, jól, Nagy váltotta, miután vastapsot kapott, ő is szép védésekkel tért vissza Szegedre izlandi és németországi légióskodását követően. A záró húsz percet Imsgard védte, aki picit nehezen lendült játékba, utána viszont hétméterest hárított és több tiszta gólhelyzetet is. 

A szünetben már héttel vezetett a Szeged, amely a második játékrész elején csökkentett tempóján, aminek köszönhetően a Partizan felzárkózott. A legkisebb különbséget a 47. percben 26–24-nél jegyezhettük fel, ezt követően viszont ismét összeállt a védekezés, a lerohanásokból pedig záporoztak a hazai gólok Sostaricnak és Jelinicnek hála. A győzelem nem volt veszélyben, szombaton Balatonfüreden zárja a felkészülést a Pick Szeged, amely jövő pénteken 17 órától itthon kezd a bajnokságban a Gyöngyös ellen. 

OTP Bank-Pick Szeged–RK Partizan Beograd (szerb) 38–29 (17–10)
Férfi kézilabda, felkészülési mérkőzés. Szeged, Pick Aréna, 2485 néző. Vezette: Bócz, Wiedemann. 
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – Sostaric 11/3, Garciandía 1, Bombac, Bánhidi 3, Mackovsek 1, Frimmel 5/1. Csere: Nagy M., Imsgard (kapusok), Kalaras 1, Martins 3, Stepancic 1, Molina, Bodó 3, Szilágyi 1, Dzialakiewicz 1, Szita 3, Jelinic 4, Rea. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián. 
RK Partizan Beograd: Jelics – N. Jovics, Kojadinovics 8, Micics 4, Barjaktarovics 1, N. Kovacsevics, Sotics 4. Csere: Mihajlov, Belosevics (kapusok), Pestics 4, Cekics 2/2, Popovics 4, Markotatas 1, Lazics, Veskovics, Prastalo 1. Vezetőedző: Djordje Cirkovics. 
Hétméteres: 4/4, ill. 3/2. 
Kiállítás: 4, ill. 6 perc. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában