Helyi sport

2023.08.20. 10:30

Ültek a dorozsmai kontrák, győztes bordányi rajt - GALÉRIA

Megkezdődött a labdarúgó vármegyei I. osztály 2023-24-es szezonja: a nyitókörben idegenben győzte le az SZVSE-t a Kiskundorozsma, az újoncok közül pedig győzelemmel kezdett a Bordány.

Vajgely Pál

Küzdelmes meccsen nyert a Kiskundorozsma az SZVSE-stadionban.

Fotó: Gémes Sándor

Hiába dominált mezőnyben az SZVSE a Kiskundorozsma elleni mérkőzésen, a vendégeké lett a meccs három pontja. A Vasutasok a második félidő elején a kapufát is eltalálták, viszont nem sokkal később egy kontratámadást vitt végig a Kiskundorozsma, amelyet Fülöp fejezett be. A hajrában a többet kockáztató szegediek ellenében újra el tudott robogni a Dorozsma, és ismét Fülöp volt a befejező, aki a jobb oldalon vezetett támadást fejezte be, és passzolt az üres kapuba, így vereséggel kezdett a tavalyi ezüstérmes. 

Az előző kiírás bronzérmese, az átalakult Tiszasziget viszont a hetedik percben már kétgólos előnyben volt a több játékosát nélkülözni kényszerülő Makó ellen, innen pedig nem is engedték ki a győzelmet a kezükből a szigetiek.

A forduló legizgalmasabb találkozóját az Algyő és a Mórahalom játszotta, ahol a ráadás pillanatai hozták meg a döntő találatot. Dudás Lázár távoli bombagóljával végül otthon tartotta a három pontot Fülöp Tibor csapata.

Hazai vereséggel kezdett az újonc Ásotthalom, amely 0–0-nál tizenegyeshez jutott, de Papdi Gábor büntetőjét kivédte Kotvics-Varga. A Szentesi Kinizsi később kétgólos előnybe került, és végül értékes három pontot szerzett a nyitófordulóban.

A harmadik újonc, a Bordány viszont győzelemmel kezdett, miután szép számú közönség előtt sikerült legyőznie az FK 1899 Szeged-SZEOL csapatát. A forduló egyetlen döntetlenjét Balástyán játszották, ahol a második félidő elején történt gólváltást követően nem született több találat, ebben nagy szerepe volt a balástyai kapusnak, Mészáros Lászlónak. 

 

Csongrád-Csanád vármegyei I. osztály, 1. forduló

Ásotthalom–Szentesi Kinizsi 1–2 (0-0)
Ásotthalom, 100 néző. Vezette: Gargya Balázs – kiválóan (Halász, Kiss.).
Ásotthalom: Mityók – Horváth B., Góra, Papdi (Szász, 64.), Dobák, Savanya, Király, Malatinszki D., Víg, Sándor (Kukli, 75.), Malatinszki Á. Edző: Hevesi Tibor.
Szentesi Kinizsi: Kotvics-Varga – Bartucz B. (Illés, 69.), Sarusi (Mihály, 75.), Rostás, Lőrincz, Bartucz P. (Lázár, 79.), Locskai, Péter, Rácz D., Piti, Becsek (Bertók, 79.). Edző: Sallai Róbert.
Jók: Góra, Dobák ill. Rácz D., Lőrincz, Bartucz P., Rostás. 
Gólszerzők: Dobák (90.), ill. Becsek (61.), Bartucz P. (78.).
Hevesi Tibor: Szerettük volna ponttal, pontokkal nyitni a bajnokságot, de gyermeteg hibáink miatt három pontot ajándékoztunk a Szentesnek. 
Sallai Róbert:A mérkőzést egészét tekintve megérdemelten győztünk. A második félidőben több nagy helyzetünket sem váltottuk gólra, amivel korán lezárhattuk volna a meccset. 

SZVSE-G-Falc Kft.–Kiskundorozsma 0–2 (0-0)
Szeged, SZVSE-stadion, 100 néző. Vezette: Ézsiás Gábor – jól (Herceg, Ronyecz).
SZVSE: Czirják – Fodor, Pócs D., Csamangó, Mészáros Z., Albert, Mezei, Lévai, Kelemen V. (Amariutei, 57.), Papp Á., Baji (Oroszi, 70.). Játékos-edző: Kelemen Balázs.
Kiskundorozsma: Fábián – Varga Á., Molnár K., Sallai, Veszelka, Hochheiser (Simon B, 54.), Ottlik Márk (Tóth N., 82.), Ottlik Máté, Fülöp, Lóki, Bozsó (Fekete, 66.). Edző: Paksi Péter.
Gólszerző: Fülöp (63., 83.).
Jók: Albert, Mezei, Lévai, ill.Ottlik Máté, Sallai, Szűcs, Lóki, Ottlik Márk, Fülöp.
Kelemen Balázs: Nem tudom hibáztatni a csapatot, mentünk előre becsülettel az elejétől a végéig, de valami hiányzott ma a végjátékból, ellenfelünk jól élt a lehetőséggel. Gratulálunk a Dorozsmának, mi pedig már arra koncentrálunk, hogy a következő meccsen javítani tudjunk.
Paksi Péter: A bajnokság esélyesének az otthonában, az első mérkőzésünkön azt csináltuk, amit kellett. Szigorúan védekeztünk, ebből próbáltunk támadást építeni, ez az első félidőben nem ment, erre hívtam fel a figyelmet a szünetben. A második félidőben elvittünk három-négy kontrát, ebből két gólt rúgtunk, így megérdemeltük a győzelmet. Nagy sikert arattunk, gratulálok a fiúknak! 

M-Perfect Home Algyő–Kéménygyártó-Mórahalom VSE 2–1 (1-0)
Algyő, 150 néző. Vezette: Kiss Richárd – jól (Gera, Kócsó).
Algyő: Heckó – Rádi, Vastag, Horváth A., Kardos (Daróczi, 69.), Kovács M. (Buchholcz, 78.), Pióker (Patai, a szünetben), Dudás, Deák (Podonyi, 57.), Csányi, Semjényi (Bozóki, a szünetben). Edző: Fülöp Tibor.
Mórahalom: Weszelovszky – Görbe, Rádóczi Dáv. (Tajthy, a szünetben), Tóth M. (Vajda, 87.), Holcsik (Czékus, 84.), Mészáros G. (Baucic, 63.), Nagy M., Ábrahám, Bokányi, Róka (Fenyvesi, 72.), Szalma. Edző: Papp Endre.
Gólszerzők: Rádi (29.), Dudás (92.), ill. Tóth M. (52.).
Jók: Rádi, Vastag, Dudás, ill. Weszelovszky, Tóth M., Bokányi, Görbe. 
Fülöp Tibor: Az első félidőben eldönthettük volna a meccset, de a srácok az utolsó percig hittek a győzelemben. Most sikerült nyernünk, de rengeteg hibával játszottunk, ezeket ki kell javítanunk.  
Papp Endre: – Év eleji, közepes színvonalú mérkőzést játszott a két hasonló képességű csapat, amelyen nem játszottunk elég jól ahhoz, hogy nyerjünk. Ikszes mérkőzésen egy jól eltalált bomba döntött, dolgozunk tovább.

Balástya–Hódmezővásárhelyi FC II. 1–1 (0-0)
Balástya, 100 néző. Vezette: Dobó Attila – jól (Burzon, Farkas).
Balástya: Mészáros L. – Szűcs, Bitó (Sári, 32.), Szádeczky (Gera L., 86.), Faragó (Tóth B., 89.), Mágocsi, Bagi, Gera D. (Fekete, 81.), Horváth Cs. (Muró, 73.), Márkus, Tóth G. Edző: Kiss Máté.
HFC II.: Hegyes – Molnár B. (Kis D., a szünetben), Vastag, Bogdán, Barna (Telek, 80.), Pető (Tatár, 57.), Pálinkás (Karácsonyi, 71.), Rabecz, Török L. (Vass, 61.), Szabó I., Bánfi. Edző: Horváth Zoltán.
Gólszerzők: Bagi B. (56.), ill. Szabó I. (59.).
Jók: Mészáros L. (a mezőny legjobbja), Szűcs T., Bagi B., ill. Molnár B., Szabó I. 
Kiss Máté: Nagyot küzdve sikerült pontot szereznünk. Sokat tanultunk ebből a meccsből, remélhetőleg a következőre kiegészülünk. Gratulálok a Vásárhelynek! 
Horváth Zoltán:Végig irányítottuk a játékot, az első félidőben el kellett volna döntenünk a mérkőzést, az ellenfél kapusa extra napot fogott ki. Felépített támadás nélkül kaptunk egy gólt, a játék képe alapján kettő pontot veszítettünk ma. 

DBFutball Bordány–FK 1899 Szeged-SZEOL 3–0 (2-0)
Bordány, 300 néző. Vezette: Tihanyi Gábor – jól (Bartucz, Vereska).
Bordány: Grund – Arany (Sólya, 72.), Márki, Baka, Visnyei, Pióker, Velez (Meszes, 72.), Perpauer, Kis L., Krizs (Heipl, 83.), Kovács P. Edző: Nagy Torma Ricsárd.
FK Szeged: Kőrösi – Giba, Indre (Tóth G., 32.), Mucsi, Molnár Á. (Frankó, 77.), Fóris (Tóth Á., 77.), Cs. Tóth, Magyar, Tóth A., Sisák (Hegyesi, a szünetben), Szüts (Csuka, 32.). Edző: Dóra János.
Gólszerzők: Velez (13.), Baka (15., 80.).
Jók: mindenki, ill. senki.
Nagy Torma Ricsárd:Amióta én vagyok a Bordány edzője, ilyen jól és éretten még nem futballoztunk. Fejlődni szeretnénk, ezért a munka nem áll meg. További sok sikert az FK-nak!
Dóra János:Szégyenletes és gyalázatos teljesítményt nyújtottunk, ha így folytatjuk, akkor már most meghúzhatjuk a vonalat a csapat fölött. Ma csak a szurkolóinkban volt tűz.

Tiszasziget–Makó 4–1 (2-0)
Tiszasziget, 100 néző. Vezette: Pap Zsigmond – jól (Pióker, Ördögh).
Tiszasziget: Kiss D. – Papp Á. (Szűcs, 85.), Nagy A. (Tóth I., 58.), Szilágyi, Skribek B., Bánfi (Drágity, 58.), Prozlik, Szabó D. (Buzsáki, 75.), Bálint D., Farkas F., Varga G. Edző: Bány Tamás.
Makó: Bohák N. – Pataki, Bódi (Sinka, a szünetben), Borbély (Tamás, 70.), Frank, Pepó, Dongó, Bader (Bán, 77.), Czebe, Petrovics, Kardos. Edző: Botlik Róbert.
Gólszerzők: Szilágyi (6., 7., 51.), Prozlik (92.), ill. Frank (60.).
Jók: Szilágyi, Prozlik, ill. Dongó, Kardos. 
Bány Tamás:Az elsőszámú szempont az volt, hogy győztesen rajtoljunk. Bízom benne, ez a későbbiekben erőt ad a folytatáshoz, sok sikert kívánok a Makónak!
Botlik Róbert:Gratulálok a Tiszaszigetnek! Kíváncsi lettem volna, ha a hiányzóink itt vannak, akkor mire lettünk volna képesek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában