Oroszország, Svájc és Costa Rica ellen lépett pályára

2023.08.17. 20:22

Válogatott játékos érkezett

Újabb játékossal bővült a Szeged-Csanád GA NB II.-es labdarúgócsapatának kerete: a legutóbb a Vasasban futballozó, korábbi háromszoros válogatott Márkvárt Dáviddal (28) 2+1 éves szerződést kötött a klub.

Mádi József

Márkvárt Dávid immár Szeged-szerelésben.

Fotó: Szeged-Csanád GA

Márkvárt Dávid 1994. szeptember 20-án született Szekszárdon. 2009-ben a Pécsi MFC-hez igazolt, ahol 19 évesen már meghatározó játékosává vált az NB I.-es felnőtt csapatnak.

A Pécs kizárását követően a Puskás Akadémiához szerződött, ahol 2018-ban tagja volt a Magyar Kupa-ezüstöt szerző együttesnek. 2017. június 5-én az Oroszország elleni barátságos mérkőzésen debütált a magyar válogatottban. Még ugyanabban az évben a Svájc elleni vb-selejtezőn és a Costa Rica elleni felkészülési meccsen is magára ölthette a címeres mezt.

2018-ban Diósgyőrbe igazolt, ahol csapatkapitányaként a szurkolók egyik nagy kedvence volt. 2021-ben a Vasas szerződtette, aktív részese volt az angyalföldiek NB II.-es bajnokcsapatának. A 28 esztendős középpályással az előző szezon végén szerződést bontott a Vasas, így szabadon igazolható játékosként érkezett csapatunkhoz. Márkvárt Dávid eddigi karrierje során 224 NB I.-es mérkőzésen lépett pályára és 3 alkalommal szerepelt a magyar válogatottban.

– Nagy tervekkel és ambíciókkal érkeztem Szegedre. Komoly céljaim vannak nekem is, csakúgy, mint a klubnak. Szeretnék tevékeny részese lenni annak, hogy elérjük a kitűzött célokat. Nyilván nagyon nehéz lesz, de úgy gondolom, a keret alkalmas arra, hogy elérjük. Szerencsére sok játékost ismerek a csapatból, van olyan, aki már kétszer is a csapattársam volt, így biztosan nem lesz gond a beilleszkedéssel. A kezdetektől fogva nagyon befogadó a társaság, szerintem jó csapatot alkotunk majd együtt. Az elmúlt időszak nem volt túl könnyű számomra, szeretném megköszönni a feleségemnek és a családomnak a támogatást, illetve a III. Kerület csapatának, hogy edzéslehetőséget biztosított, valamint Harmati Tamásnak, Czvitkovics Péternek és Máthé Botondnak, hogy segítették a felkészülésemet – nyilatkozta Márkvárt Dávid.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában