A Szeged-Csanád GA az újonc BVSC otthonában szerepel szombat 17.30-tól

2023.08.18. 13:20

Vissza kell találni a győztes útra

Az újonc BVSC otthonában szerepel a nemzeti ünnep miatt szombatra előrehozott NB II.-es labdarúgó-mérkőzésen a Szeged-Csanád GA, amely az ötödik fordulóban cseppet sem áll egyszerű feladat előtt.

Mádi József

Prosser Dániel (kék-feketében) lendületes és kiszámíthatatlan játékára nagy szüksége lesz a Szegednek.

Fotó: Gémes Sándor

Bár veretlen még a Szeged-Csanád GA a labdarúgó NB II.-ben, a legutóbbi két döntetlen után (0–0 Ajkán és 1–1 otthon a Gyirmót ellen) égető szüksége lenne a három pontra. Ezt az újonc BVSC ellen kellene megszerezni, ám ha végignézzük a fővárosiak keretét, az egyetlen sikerük és a mindössze három pontjuk ellenére nehéz lesz velük.

A nyáron osztályozó útján – a Szentlőrincet ejtette ki a zuglói alakulat – feljutott fővárosi együttes védelmében szerepel a korábbi magyar válogatott, honosított brazil, a Fehérvárban kilenc idényt lehúzó Vinícius Paulo, a középpályáján a többek között a Honvédból és a Vasasból is ismert Hidi Patrik, illetve az korábbi újpesti Nikola Mitrovics. Igaz, mindannyian komoly első osztályú rutinnal rendelkeznek, ám a BVSC idősebb (Vinícius 33, Hidi 32, Mitrovics 36 éves) játékosai közé tartoznak, azaz nagy kérdés, hogyan bírják a vasárnap, szerda, szombat meccsterhelést.

– Két ilyen döntetlen után nagy jelentőséggel bír számunkra a BVSC elleni mérkőzés. Vissza kell találnunk a helyes, győztes útra, viszont kizárólag a legjobb teljesítményünkkel szerezhetjük meg a három pontot. Nem lesz egyszerű feladat, hiszen tapasztalt játékosokból áll az ellenfél. Ha sikeresek akarunk lenni a szezonban, akkor nincs mese, az ilyen meccseket meg kell nyerni. Hiszek a játékosaimban, és bízom benne, hogy sikeresek leszünk – nyilatkozta a meccs előtt Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

A BVSC vezetőedzője, Urbán Flórián mindenképpen azok közé a szakvezetők közé tartozik, akik megpróbálják kezelni ezt a helyzetet. A szegediek keretében ott lehet a frissen igazolt Márkvárt Dávid is, nagy kérdés, milyen fizikai állapotban van, illetve mennyire sikerült neki átvenni a Tisza-parti játékfilozófiát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában