Helyi sport

2023.09.20. 20:14

A DEAC után a Paksot is legyőzte itthon a Szedeák - FOTÓK

A DEAC után a Paksot is legyőzte hazai pályán az SZTE-Szedeák az előszezonban. Bognár Kristófék szinte végig uralták a meccset, és végül magabiztos sikert arattak.

Vajgely Pál

Bognár Kristóf mindkét palánk alatt remekelt.

Fotó: Karnok Csaba

Három légióssal és Eilingsfeld János nélkül érkezett a Paks az újszegedi sportcsarnokba: az első percekben mindez nem látszott meg, és a vendégek szerezték a meccs első öt pontját. Ezt követően viszont jött Noah Locke, a szegediek légiósára pedig az ASE-nak sem volt ellenszere, és hamar a húsz pont közelébe jutott az amerikai. Vezetésével több mint tíz ponttal is vezetett a Szedeák, igaz, ez a félidőre ötre csökkent. 

A harmadik negyed elején gyorsan visszaállította a tízpontos különbséget a továbbra is remekül védekező Szedeák, és ha be is jött tíz alá a Paks, általában jött a válasz rá, a negyed felénél Locke újabb hármasával 58–47-re vezettek a Tisza-partiak. Csakhogy a negyed végére védekezésben kicsit kiengedett a Szedeák, így öt pontra csökkent az előnye – sőt, Kékesi triplája után hosszú idő elteltével csak egy labda volt a különbség, 65–63 a negyedik negyed elején. 

Minderre azonban egy 10–0-ával válaszolt a Szedeák, amelynek élé Bognár Kristóf állt: a magasember magabiztosan büntetőzött, nyolc pontot is ebben a periódusban szerzett, majd Locke távolijával 15-re növelte előnyét a szegedi csapat, 78–63. Végül 12 ponttal nyerte meg a záró játékrészt, és kérdést sem hagyott a győztes kiléte felől a Szedeák, amely szinte végig irányította a játékot a Paks ellen. A csapat szombaton a Kecskemét ellen játssza utolsó felkészülési mérkőzését. 

 

Nikola Lazics: A Paks egy kiváló csapat, és most ugyan hiányoztak játékosaik, de egy komoly csapatról van szó. Mindkét csapat számára hasznos meccset játszottunk. Volt olyan periódus, amikor jól működött a védekezésünk, és könnyű pontokat szereztünk. Azt szeretném, ha ez jellemezne bennünket. A második negyedben gondjaink voltak a kizárásokkal, a Paks sok támadólepattanót szedett, de a második félidőben ebben feljavultunk. Biztos vagyok benne, hogy tudunk még joban is játszani. Kevés ideje vagyunk együtt, és majdnem két hét van még az első bajnoki mérkőzésünkig. 

SZTE-Szedeák–Paks 86–69 (24–20, 17–16, 24–24, 21–9)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, Szeged, újszegedi sportcsarnok. 
SZTE-Szedeák: Balogh 2, Woolridge 20/3, Locke 28/15, Bognár 15, Lake 11. Csere: Cohill, Mucza 3/3, Zsíros 5/3, Polányi 2, Mayer, Bella, Mokánszki. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Paks: Ihring 9/3, Pajor, Radics 2, Dorogi 7, Wright 11/3. Csere: Woods 8, Kovács Á. 18/12, Géringer, Kékesi 9/9, Sövgjártó 5/3. Vezetőedző: Csirke Ferenc.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában