Helyi sport

2023.09.13. 19:08

A rossz kezdés megpecsételte a Zue.hu Szegedi VE sorsát a Szolnok ellen - FOTÓK

Korán komoly hátrányba került, így nem tudott szoros meccset játszani a Szolnokkal az idény első meccsén a Zue.hu Szegedi VE férfi vízilabdacsapata.

Vajgely Pál

A szegediek nem tudták megismételni korábbi bravúrjukat a Szolnok ellen.

Fotó: Karnok Csaba

Nem kezdődött jól a szezonnyitó a Zue.hu Szegedi VE-nek: a kimaradt kettős emberelőnyt követően hátrányba kerültek a szegediek, sőt, az ötödik percben Kovács Gergő távoli, még éppen a támadóidő lejárta előtt elengedett lövésével már 3–0-ra vezetett a Szolnok. Horváth Zsombor a második szegedi kapufát jegyezte, majd hiába jött két bravúros Danka-védés, nem hozott szegedi gólt az első nyolc perc. Az első percek meghatározták az egész meccs képét. 

Az újabb kettős emberelőnyt már kihasználta a Szeged, Sziládi Kristóf szerezte a szezon első szegedi találatát, viszont erre Pásztor egy pimasz ejtéssel, majd egy átlövéssel válaszolt, 1–5. Támadásban nem sikerült javítani, ha lövésig is jutott a Szeged, azt vagy Józsa olvasta, vagy a szolnoki blokkban halt el. Ellenben Pető megúszása után már öttel vezettek a vendégek, és hiába a szépítés, Jansik találatával maradt az ötgólos különbség a félidőre, 3–8. 

Bár próbált zárkózni a Szeged, de harmadik negyed végén egy kipattanó után Vismeg gólja után maradt az ötgólos hátrány, 5–10. Az érdemi dolgok ekkora már eldőltek, végül hatgólos vereséget szenvedett a nyitófordulóban a Szeged, amely nem tudta megismételni előző szezonban bemutatott bravúrját, amikor legyőzte  Szolnokot a Tiszavirág sportuszodában.

 

Kiss Csaba, a Szeged vezetőedzője:Még fel sem eszméltünk, már nulla-három volt az eredmény. Éreztem egy kis törést a csapaton, a Szolnok végig irányította a meccset, nagyobb arányú győzelmet is arathatott volna. Ez az idény részünkről nem a pezsgőről és a kaviárról, hanem a vérről és a verejtékről szól majd. Sok munka vár még ránk, de az a jó hír, hogy minden szegmensben tudunk még javulni. Erre szükség is lesz, mert az első hat fordulóban nehéz meccsek várnak ránk. Szeretném köszönetet mondani azoknak, akik kilátogattak a meccsre, mert szükség lesz rájuk az egész szezonban. 

Sziládi Kristóf, a Szeged játékosa:Már a magyar kupában is látszódott, hogy van potenciál a játékunkban, de még az utunk elején tartunk. A Szolnoknak nagyon erős bekkjeik vannak, ez megijesztett minket egy kicsit az elején, de végül egy viszonylag jó mérkőzést tudtunk játszani.

Hangay Zoltán, a Szolnok vezetőedzője:Ha tavaly nyerünk itt, akkor bejutunk a négy közé, de azt a meccset el kellett felejtenünk. Nagyon jól kezdtük a meccset, majd kihagytunk egy százszázalékos ziccert, és visszaesett a koncentrációnk védekezésben. Ez ma lehet, hogy elég volt, de jövő héten nem lesz az. Én nem éreztem sima meccsnek, a Szeged foggal-körömmel küzdött a végéig.

Zue.hu Szegedi VE–Szolnoki Dózsa Praktiker 9–15 (0–3, 3–5, 2–2, 4–5)
Férfi vízilabda E.ON OB I., 1. forduló. Szeged, Tiszavirág sportuszoda, 300 néző. Vezette: Ercse, Kovács Cs.
Zue.hu Szegedi VE: Danka – Klár 1, Nagy M. 2, Horváth Zs., Kürti 2, Leinweber 1, Sziládi 2. Csere: Gyovai (kapus), Pörge, Tóth Gy., Bóbis 1, Horváth V., Komlódi, Molnár L. Vezetőedző: Kiss Csaba. 
Szolnok: Józsa – Schmölcz, Pető 2, Jansik 2, Vismeg 2, Pásztor 3, Teleki 1. Csere: Cseh, Kovács G. 2, Vámosi 1, Böröczky 1, Ionescu, Ágh 1. Vezetőedző: Hangay Zoltán.
Kipontozódott: Horváth Zs. (20.), ill. Vismeg (27.).
Gól - emberelőnyből: 12/6, ill. 9/7.
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. 1/1.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában