Helyi sport

2023.09.06. 13:02

Amerikai légiós érkezett az SZTE-Szedeákhoz

De'Quon Lake-t követően egy újabb amerikai légiós csatlakozott az SZTE-Szedeákhoz.

Vajgely Pál

Noah Locke szerdán már edzett is a szegediekkel.

Fotó: Gémes Sándor

Immáron két amerikai légiósa van az SZTE-Szedeák férfi kosárlabdacsapatának: a klub szerdán ugyanis bejelentette, hogy leigazolta Noah Locke-t. 

A 24 éves, 191 cm magas Noah Locke az előző idényt az NCAA-ben szereplő Providence Friars csapatánál töltötte, 33 mérkőzésen átlagban 28 perc alatt 11 pontot szerzett, a triplákat 38.5 százalékos pontossággal dobta. A kettes és hármas poszton bevethető kosaras kedden este érkezett meg Szegedre és a mai napon már be is kapcsolódott a közös munkába első európai csapatában.

A klub új játékosa egy igazi kosaras családból származik, hiszen bátyja, Kayel már évek óta Európában játszik, valamint a szülei, és húga is űzi a sportágat. Lockenak egy korábbi szegedi játékos nyújtott segítséget érkezését megelőzően, hiszen a Szedeák új kosaraa jó barátságot ápol a korábban Szegeden pattogtató Keandre Cookal.

Jóban vagyunk Keandre-vel, és együtt is edzettem vele az Egyesült Államokban. Sok jó, és hasznos információt kaptam tőle a klubról, valamint Magyarországról is – mondta Noah Locke.

Ami pedig a Szedeák további programját illeti, pénteken és szombaton egy pécsi tornán vesz részt a csapat, ahol a pénteki elődöntőben az Eszék lesz az ellenfél, míg a másnapi helyosztón a házigazda PVSK vagy a Vasas jöhet majd.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában