Helyi sport

2023.09.06. 19:36

Döntőt játszik Major Endre a para-asztalitenisz Eb-n

A kvótaszerzés küszöbén a szegedi sportoló.

Major Endre visszavágott a csoportbeli vereségért, országkvótát szerzett a paralimpiai játékokra.

Fotó: KARL NILSSON

Döntőt játszhat a Sheffieldben zajló para-asztalitenisz Európa-bajnokságon Major Endre.

Az ATSK Szeged sportolója a csoportküzdelmeket vereséggel kezdte a brit Robert Davies-szel szemben (3:1), majd a román Alexandru Imbuzan elleni győzelmeét követően (3:0) biztosította a helyét az egyenes kieséses szakaszban.

A legjobb nyolc között a svájci Silvio Keller várt rá, és az első játszmát ugyan elvitte a svájci, a következő három már Major Endréé lett, aki így a legjobb négy közé jutott. az elődöntőben egy újabb brit, Thomas Matthews várt rá, akivel szemben remekül kezdett (11-2 és 11-7), viszont a harmadik játszmában szépített ellenfele. A negyedik szettben az ATSK Szeged paralimpikonja már bhúzta a meccset.

Az Eb döntőjét csütörtökön 13.15-től rendezik majd, amikor is Major Endre ellenfele a csoportkörből már jól ismert Robert Davies lesz.

A sheffieldi Európa-bajnokság kiemelten fontos, mivel a kategóriák győztese országkvótát szereznek a 2024-es párizsi paralimpiára – azaz Major Endre számára nem csupán az Európa-bajnoki cím, hanem a párizsi kvóta is a tét a csütörtöki fináléban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában