Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.09.14. 18:11

A végén picin múlt a szegedi pontszerzés a PSG ellen – GALÉRIA

31–29-es győzelmével elvitte a PSG a pontokat a Pick Arénából a férfi kézilabda Bajnokok Ligája nyitófordulójában. A vendégek vezettek már öttel is, az utolsó percekben viszont Dean Bombac mesteri góljaival akár még a döntetlenre is mutatkozott szegedi esély. Szombaton 18 órától a Komló ellen folytatja a magyar bajnokságban az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata.

Becsei Dávid

Stepancic korábbi csapattársai ellen játszhat.

Fotó: Karnok Csaba

OTP Bank-Pick Szeged–Paris Saint-Germain (francia) 29–31 (13–16)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 1. forduló. Szeged, Pick Aréna, 4687 néző. Vezette: Brunner, Salah (svájciak).
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 9/6, Stepancic 3, BOMBAC 6, Bánhidi 2, Bodó 1, Frimmel. Csere: Imsgard (kapus), Mackovsek, Garciandía 1, Gaber 1, Martins 3, Kalaras, Szita 1, Jelinic 2. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
PSG: GREEN – Solé 3, TÖNNESEN 5, L. Karabatic 1, Grébille 3, N. Karabatic 2, STEINS 2. Csere: Palicka (kapus), Keita 2, SYPRZAK 6/5, Holm, Máthé 4, Peleka, Balaguer 2, Ntanzi 1. Vezetőedző: Raúl González.
Hétméteres: 7/6, ill. 6/5.
Kiállítás: 10, ill. 8 perc.

VÉGE

60. perc: állva szurkol mindenki az arénában, miközben támadnak a franciák. Balaguer a jobbszélről szertefoszlatja az álmainkat, 29-31. A hátralévő húsz másodpercben már senki nem talál be, nyer a PSG, a lelátóról szól a "szép volt, fiúk!".

59. perc: Tönnesn átlövése bepattan Miklerről, 29-30. Bombac vezér lett! 29-30!

58. perc: szegedi labdaszerzés! Bombac egy lövőcsel után bepattintja, eksztázisban a csapat és a szurkolótábor. 28-29. 

57. perc: Bombac próbál vezér lenni, szabaddobást harcol ki. Bombac a támadás végén Fortunával sem ápol rossz viszonyt, 27-29! Három perc és huszonkét másodperc van hátra, időt kér Raúl Gonzélez. Ntanzi ziccerét védi Mikler, oldalt megy ki, marad a vendégeknél.

56. perc: Steins támadja a szegedi falat, Jelinic belül védekezik. Syprzak hatodszor, Mikler addig táncol előtte, míg véd! gyors gól Bánhiditól, jó védekezéssel még azért ki lehetne hozni a maximumot a meccsből. Máthé ellépi, támadhat a Pick. 

55. perc: Bánhidi beállóból, 25-29. Ez az első gólja ma a magyar válogatott beállónak.

54. perc: Sostaric a hetedik büntetőjét kihagyja, Green bal kézzel véd, a kipattanó sem a szlovéné.

53. perc: Bánhidi harcol ki hétméterest.

52. perc: uralják a játékot a vendégek, a hazai szurkolók viszont ötgólos hátrányban is teljes hangerővel biztatják a szegedi csapatot.

52. perc: elszórjuk a labdát, Ntanzi büntet üreskapus góllal, 24-29.

50. perc: Jelinic lőhet nagy szögből a balszéln, 24-27. Grébille-ről feledkeznek meg a szegedi védők a balszélen, Máthé nem, adja neki a labdát, 24-28.

49. perc: Sostaricban lehet bízni, 23-27.

48. perc: Jelinic gólja sem csitítja a nézőket, 22-26. Balaguer a jobbszélről, 22-27. Az elmaradó kapusteljesítmény hazai részről végzetesnk tűnik egyelőre.

47. perc: hazaadást látnak a szurkolók a vendégeknél, a sporik sípja néma marad. Rohannak, N. Karabatic, 21-26. Az eddigi legnagyobb különbség. Időt kérnek a hazaiak, füttykoncertet ad a közönség a játékvezetőknek.

46. perc: hosszan támad a Szeged.

45. perc: Kalaras kap kétperces kiállítást. Steins súlypontja lenn, Garciandía találja el az arcát. Látták a játékvezetők, kétperces kiállítás a "jutalma". Syprzak is hibátlanul lövi a büntetőket, 21-25.

44. perc: N. Karabatic túlfut a labdán, elszórja, de rávetődik és megszerzi Kalaras elől, szabaddobás a franciáknak. Az első félidőben Tönnesen, a ásodik Máthé okoz sok gondot jobbátlövőből a szegedi védőknek, a negyedik gólját szerzi, 21-24.

43. perc: szinte a jobb szélről lő Syprzak beállóból, bepattintja Imsgard lábai közt, 20-23. Bénhidi kap nagyot támadásban a lengyeltől, két perc Syprzaknak, és büntető a Szegednek, Sostaric nem hibázik,21-23.

42. perc: Bombac és Martins egyszerre a pályán támadásban, előbbi lő gólt rendezetlen fallal szemben, 20-22.

41. perc: Máthé átlövése bemegy Imsgard mellett, 18-22. Garciandía lemásolja a magyar játékos gólját, 19-22.

40. perc: időt kár Kárpáti is, így mindkét edzőnek egy-egy lehetősége marad erre a hátralévő húsz minutumra.

39. perc: Stepancic ezúttal fölé, de faultolták, így szabaddobás jön. Stepancic "bekígyózik" a védők között, de a kapufát forgácsolja szét. Üres kapura első szándékból nem lőnek a vendégek, Máthé viszont később igen, 18-21.

38. perc: óriási gólt lő a hosszú felsőbe átlövésből Máthé, 17-19. Stepancic nyolc méterről a kapus mellett, 18-19. Steins villámgyorsan válaszol, 18-20.

37. perc: Imsgard! Máthé ziccerét is védi, két éve még csapattársak voltak a norvég Elverumban. A védéseknek hála zárkózunk, Martins gólja után már 17-18.

36. perc: megküzd a góljáért Gaber, 16-18.

35. perc: Sostaric idegei a helyén vannak, az ötödik hetest is belövi, 15-17. Keita lő agy gólt a balszélről, 15-18.

34. perc: Gaber az oldalhálóba lövi a labdát, 4687-en benn látták... Imsgard kezdi elkapni a fonalat, sorozatban másodszor véd.

33. perc: Szita játssza meg Bánhidit, belül védekeznek ellene. Sostaric belövi a büntetőt, 14-17. Időt kérnek a párizsiak, ma már másodszor. Nikola Karabatic ziccerét megfogja Imsgard!

32. perc: Martins faultolják kétszer, szabaddobás csak.

31. perc: a vendégek kezdik a második játékrészt, Máthéval a kezdőben. Gaber és Syprzak harcol beállóban, előbbi kap kétperces kiállítást. Jelinic sem tudja szabályosan megállítani a lengyel válogatott beállót, hétméteres jár a PSG-nek belül védekezésért. Syprzak belövi, 13-17.

FÉLIDŐ

30. perc: Tönnesen keresztbe futva, félfaultos szituáció végén is bepattintja a hosszúba, 12-16. Négy másodperccel a szünet előtt még Martins betalál, 13-16. Időt kérnek a vendégek. Kijön saját térfelének közepéig a szegedi védőfal, Holm viszi fel a labdát, a beállónak lőtt passza viszont nem jó. 

29. perc: Frimmel labdát szerez, az üres kapura tartó labdáját viszont kiütik. Imsgard indítja Sostaricot, Green futtában nem tud szerencsére védeni, 12-15.

28. perc: Bánhidi és Kalaras nem értik meg egymást, így eladják a labdát, amit Steins góllal büntet, 10-15. Sostaric a szélről, 11-15.

27. perc: Grébille lökte meg a ziccerbe kerülő szegedit, hetest és két percet ítélnek érte. Sostaric büntetője a keresztlécről pattan a hálóba, 10-14.

26. perc: Martins harcol nagyot egy Bánhiditól elpattant labdáért, megszerzi, a ziccerét viszont védi Green. Nem sikerül visszazárkózni, Grébille pedig a hatosról lőhet tisztán, 9-14.

25. perc: Martins találatára Solé most átlövésből válaszol, 9-12.

24. perc: Szita fut keresztbe, majd Green lábai közt betalál, 8-11. Solé második beállóból szerzett gólja után 8-12.

23. perc: Kalaras a pályán védekezésben, egy jó blokkal kezd, alaposan megünnepli. Szitával és Martinssal igyekszik támadást gyorsítani Kárpáti.

22. perc: Bodó távolról, Green kiüti a labdát a rövid alsóból.

21. perc: A frissen pályára lép Martins kezéből kicsúszik a labda, Grébille megköszöni és végigviszi, 7-11.

20. perc: Bodó szerez labdát Tönnesentől, a gyors lerohanásra viszont jól rendeződik vissza a PSG, felállt fal ellen támadhat a Szeged. 

19. perc: Solé fut be a szélről beállóba, kapja is a labdát, 7-10. Garciandía próbálkozását védi Green.

18. perc: Bánhidi kiharcolja, Sostaric értékesíti a hétméterest, de már nem Greennek, hanem Palickának.

17. perc: a hangulatra nem lehet panasz, a szegedi B-közép énekel folyamatosan, az oldallelátó pedig ütemes tapssal támogatja. Nikola Karabatic pedig közben szabálytalan, két percig pihenhet.

16. perc: Stepancic-kapufa, a kipattanót Bombac estében fölé vágja. Kimarad a párizsi üreskapus próbálkozás, időt kár Kárpáti Krisztián. Stepancic tiszta ziccert lőhet hét méterről, megint kapufa. 

15. perc: Bombac oszt ki nagy labdát középről a jobbszélsőnek, Sostaric lövését viszont kirúgja Green. A másik oldalon Mikler sem marad adós, kitenyereli az átlövést.

14. perc: Syprzak Imsgardnak is pimaszul belövi a hetest, 6-9.

13.perc: Bombac harcolja ki az első szegedi hétméterest az új BL-szezonban. Sostaric belövi a jobb felsőbe, 6-8.

12. perc: szegedi belül védekezés a beállóval szemben, Syprzak lőhet büntetőt, 5-8.

11. perc: Bombac zár Stepancicnak, Green védi az átlövést. Nikola Karabatic az üres kapuba talál, 5-7.

10. perc: Bánhidi kiállítása miatt üres kapuval támadunk, Bombac gólt lő, de nem adják meg a játékvezetők lépés miatt. Mikler visszaér a kapuba, ziccert véd, bravó!

9. perc: Steins megy ziccerbe középen, Bánhidi a lövő kezénél fogva lerántja, kétperces kiállítás és hétméteres jár érte. Syprzak bevágja, 5-6.

8. perc: Stepancic előbb még kapott egy pofont L. Karabatictól, majd a szabaddobás után góllal büntet, 5-5.

7. perc: Bombac cselezi be magát, 4-4. Grébille rángatta közben, kiállítják őt is. Keita gyorsan cunderezik egyet a balszélre beállva, 4-5.

6. perc: nagy a lövőkedve Tönnesennek, de most Bánhidi blokkolja. Luka Karabaticcsal nem bírnak a szegediek, 3-4. Tönnesen marad lenn a földön, Bodó kétperces kiállítást kap.

5. perc: labdát szerzünk, Bombac pedig az üres kapuba dobja, 3-3.

4. perc: Tönnesen megállíthatatlan, 1-3. Bodó küldi el a védőjét egy lövőcsellel, majd lő a rövidbe, 2-3.

3. perc: rövid ideig áll a játék, mert a dudaszó percenként megszólal. Tönnesen megint betalál, 0-2. Ez eddig a jobbátlövőkről szól, Stepancic, 1-2. A duda pedig nem tágít, a harmadik minutumnál is megszólal.

2. perc: a második szegedi támadásból sincs gól. Mindkét Karabatic ott van a vendégeknél a kezdőben, nem cserélnek egyelőre, a Pick egyet, Mackovsek védekezik, Sostaric támad.

1. perc: a Szeged kezd, Bodó fut keresztbe, de az oldalhálóba lövi a labdát. Gyorsan góllal zárul a PSG első támadása, Tönnesen debütáló gólja, 0-1.

18.43: már csak a Bajnokok Ligája himnusza választ el bennünket a kezdéstől. A Pick Aréna három szintjéből kettő nagyjából teljesen megtelt.

18.40: kihunyt a világítás, villogó fények közepette futnak ki a hazai kézilabdázók egyenként a pályára.

18.37: érkeznek a csapatok a pályára, a vendégekkel kezdődik a bemutatás. Óriási tapsot kap a magyar válogatott Máthé Dominik, a korábbi szegedi Tönnesen, valamint a párizsi olimpia után visszavonuló Nikola Karabatic is.

18.35: az új idényre megváltozott a felvezető show, még inkább fülbemászó dalokkal.

18.25: ma biztosan nem lesz telt ház a Pick Arénában, a létesítmény harmadik szintjére nem is értékesítettek jegyeket. Érdekesség, hogy az kézilabda-mérkőzések statisztikáival foglalkozó Datahandball összegyűjtötte az előző idény nézőszámait. A Bajnokok Ligájában a harmadik legnagyobb átlag nézőszámot a Pick Aréna produkálta 5 ezer 672 fővel, csak a THW Kiel (7 ezer 079) és a HBC Nantes (6 ezer 387) csarnok előzte meg.

18.15: a párizsiak legerősebb összeállításukban érkeztek Szegedre. Ott van a keretükben Máthé Dominik és Kent Robin Tönnesen is. Mondanunk sem kell, ők ketten beszélgettek a legtöbb hazai játékossal, különösen a norvég jobbátlövőt üdvözölték sokan, hiszen az előző idényben még a Picket erősítette.

18.10: a szegedi keretből az eddigi tétmeccsekhez hasonlóan Nagy Martin, Carlos Molina és Szymon Dzialakiewicz maradt ki.

18.00: üdvözöljük olvasóinkat a Pick Arénából. 45 perc múlva kezdődik a mérkőzés, a csapatok már elkezdték a bemelegítést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában