A Szeged-Csanád GA vasárnap 17 órától az NB I.-ből kiesett Honvédot fogadja

2023.09.30. 06:30

Főleg önmagukban kell hinni

Komoly múltú csapat érkezik a Szent Gellért Fórumba vasárnap 17 órától a labdarúgó NB II. 10. fordulójában: a Szeged-Csanád GA a Honvédot látja vendégül.

Mádi József

Alekszandar Sztevanovics továbbra is hisz a játékosaiban.

Fotó: Gémes Sándor

Mindkét csapat a hétközi 2–2-vel készült fel az egymás elleni csatára: a Szeged Tiszakécskén ikszelt, míg a Honvéd a Budafok ellen otthon. A különbség a két döntetlen között annyi, hogy míg a fővárosiak kétszer vezettek, és az ellenfél egyenlített, addig a Tisza-partiak kétszer hátrányból álltak fel. 

– Nagy elvárásokkal vágtunk neki a szezonnak. Szeretném azt hinni, hogy nem az elvárás általi nyomás miatt alakulnak így az eredményeink. Mindig azt sugallom a játékosoknak, hogy higgyenek magukban és dolgozzanak keményen. Nem számít, hogy ki az ellenfél, tisztelnünk kell őket, de elsősorban magunkat. Ugyanezzel a szemlélettel vágunk neki a Honvéd elleni mérkőzésnek. Meg kell őriznünk a hitünket, hogy képesek vagyunk top formában játszani és jó eredményt elérni. Ha nem állsz készen arra, hogy a maximumot nyújtsd a meccsen, nem számít, hogy milyen keményen edzel, problémád lesz. Szerintem ez történt velünk. Néhány játékosunk nem nyújtja tudása legjavát a mérkőzéseken és ezért tapasztalható visszaesés a játékunkban és az eredményességünkben. Továbbra is hiszek a játékosokban, de ha én jobban hiszek bennünk, mint ők saját magukban, az nem jó. Nekik kell elkezdeniük hinni! Ha ez megvalósul, sikeresek leszünk a jövőben – nyilatkozta a Szeged-Csanád GA vezetőedzője, Alekszandar Sztevanovics. 

Az biztos, hogy a szakmai stáb a Tiszakécskén kiállított Márkvárt Dávid játékára nem számíthat, a játékos az MLSZ fegyelmi döntése alapján csak ezt az egy találkozót kénytelen kihagyni. 

A Szeged immár négy forduló óta nem tudott nyerni, legutóbb augusztus 19-én a BVSC-t tudta legyőzni, igaz, közben volt a bajnokságban egy három hetes szünet is. Jól jönne tehát egy siker főleg azért, hogy az élboly ne távolodjon el nagyon messzire.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában