A Cél-Tudat SE versenyzői Dél-Amerikában szerepeltek

2023.09.26. 13:35

Katonaként lőtt Rióban, aranyat talált

A zsombói Cél-Tudat SE két sportolója, Rescsik Csaba és Jákó Miriam is Dél-Amerikában szerepelt: előbbi Limában, míg utóbbi Rióban vett részt komoly versenyen.

Jákó Miriam fantasztikusan lőtt a katonai világkupán Rióban.

Fotó: Magyar Honvédség

A zsombói Cél-Tudat SE válogatott sportlövője, Jákó Miriam a honvéd világbajnokságon vett részt Brazíliában, Rióban, és itt a 25 méteres pisztoly versenyszámban aranyérmet szerzett.

A fiatal sportlövő az 54. katonai világkupán azonos pontszámmal végzett az első helyen egy kínai lánnyal, ezért szétlövés következett, amelyet fantasztikus versenyzéssel megnyert.

A klub másik sportlövője, Rescsik Csaba Peruban, Limában versenyzett, ahol a para világbajnokságon indult. Rescsik a fő versenyszámával, az R1 10 méteres férfi légpuska álló SH1 számmal kezdett. Mindjárt az első tíz lövéssel nagyon izgalmassá tette a versenyt, és a 20. helyen állt 101,9 körrel. Innen kezdte meg a felzárkózást, folyamatosan javult, az utolsó sorozata 104,6 kör lett és a nyolcadik helyen bekerült a döntőbe. A finálé nagyon szoros volt, Rescsik a döntőben az ötödik hely körül mozgott. A 19 éves magyar versenyző több nagy nevet megelőzve élete legjobb világbajnoki helyezését érte el, és végül ötödik lett.

A szegedi származású, a Honvéd színeiben induló Dávid Kriszta a P3 25 méteres mix pisztoly SH1 versenyszámban közel volt az éremszerzéshez, a negyedik helyezése óriási bravúr a 34 fős mezőnyben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában