Csodálatos nyári sikerek

2023.09.16. 06:20

Két szentesi játékossal világbajnok lett az U20-as női vízilabda-válogatott

A portugáliai Coimbrában történelmi aranyérmet nyert a magyar női junior vízilabda-válogatott, ugyanis először sikerült ebben a korosztályban világbajoki címet nyernie hazánknak.

Becsei Dávid

A juniorvilágbajnok női válogatott öröme. Balról guggol Mácsai Eszter, jobbról a harmadik Dömsödi Dalma.

Forrás: a Magyar Vízilabda-szövetség Facebook-oldala

A magyar válogatott első csoportmeccsét még elveszítette Olaszország ellen, de Izrael, Amerika és Új-Zéland legyőzése után az elődöntőbe vághatott vissza az olaszoknak. Elképesztően izgalmas meccs végén 10–9-re nyertek Benczur Márton szövetségi vezetőedző tanítványai. 

A döntőben így pénteken késő este jöhetett a címvédő Spanyolország. A vége 13–10-es magyar siker, így történelmi aranyérem került többek mellett két szentesi születésű játékos nyakába is. Dömsödi Dalma és Mácsai Eszter is a Szentesi Vízilabda Klubban nevelkedett, jelenleg pedig előbbi a Ferencvárost, utóbbi pedig az UVSE-t erősíti.

A spanyolok elleni döntőben mindkét szentesi származású pólós egy-egy gólt szerzett.

A világbajnok magyar válogatott kerete:

Aubéli Tekla, Dömsödi Dalma, Fekete Flóra, Golopencza Nóra, Golopencza Szonja,Hajdú Kata, Irmes Rozália, Kardos Laura, Kóka Zelma, Mácsai Eszter, Neszmély Boglárka, Sümegi Nóra, Szegedi Panni, Tiba Panna, Varró Eszter

Szakmai stáb:

Szövetségi vezetőedző: Benczur Márton
A szakmai stáb további tagjai: Almási-Szabó Marcella, Béres Gergely, Biros Péter, Csaplitzky Zsolt, Dr. Golopencza Péter, Kardos Krisztina

Példátlanul sikeres nyáron van túl a magyar vízilabda. A felnőtt férfi válogatott világbajnok lett Fukuokában, míg az utánpótlásban az U15-ös fiúválogatott és az U17-es leány nemzeti csapat Európa-bajnokságot nyert. Az U17-es fiúk is bejutottak a legjobb négybe az Eb-n, míg a férfi U20-as, vagyis a juniorválogatott a nőihez hasonlóan világbajoki címnek örülhetett.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában