Az NB II.-es Szeged-Csanád GA hét gólt szerzett Baján

2023.09.17. 16:53

Kupasorsolásra várva

A labdarúgó magyar kupa 3. fordulójában az NB II.-es Szeged-Csanád GA Baján szerepelt, és a házigazda Bács-Kiskun vármegyei együttes ellen 7–0-ra nyert.

Mádi József

A szegedi csapatból Könczey Márk (elöl fehérben) is eredményes volt Baján.

Fotó: Pulai ZSóKA

Az első félidőben egészen a 21. percig kellett várni az első szegedi gólra, a védő Horváth Milán első meccsén rögtön betalált. Még a szünet előtt Gajdos Zsolt növelte az előnyt gyönyörű, szabadrúgásból elért elért góllal, majd a második félidőben a pályára lépése után néhány perccel Fábiánkovits István volt eredményes. Ezzel el is dőlt a mérkőzés, a lelkes Bács-Kiskun vármegyei I. osztályban szereplő hazaiak voltaképpen csak az első félidőben, akkor is körülbelül a 40. percig bírták tartani a lépést a vendégekkel.

A folytatásban pedig beindult a henger, még négy szegedi gól született, a negyedik és az ötödik között mindössze három perc telt el, a vége pedig magabiztos vendég továbbjutás. A szegedieknél jó volt látni, hogy azok, akik eddig még egyáltalán nem szerepeltek tétmérkőzésen az NB II.-es csapatban (Acsimovics Dimitrij, Horváth Milán), valamint az eddig kevesebb játéklehetőséget kapók (Radics Márton, Magyar Zsolt, Fábiánkovits István) jól illeszkedtek a rendszerbe, és a kiváló erőnlétnek köszönhetően simán hozták a kötelezőt.

A magyar kupa következő körének sorsolását hétfőn 18.45-kor tartják. Ami biztos, az NB I.-es alakulatok közül búcsúzott a Mezőkövesd (1–0 kapott ki az NB II.-es Ajkánál) és a Fehérvár FC (szintén 1–0-s vereség az NB III.-as ESMTK otthonában), míg az NB II.-es alakulatok közül kiesett a Pécs, a Csákvár, a Mosonagyaróvár és a Soroksár is. A 32 között a mérkőzések lejátszásának hivatalos időpontja november 1. (szerda), ám ettől a televíziós közvetítések miatt majd el lehet térni. 

– Természetesen elégedett vagyok, hiszen hét gólt szereztünk és egyet sem kaptunk. Nem szabad azonban túlértékelni ezt a sikert. Tiszteljük az ellenfelet, de mi más célokért küzdünk. Nagyon boldog és büszke vagyok, hogy maximális önbizalommal játszottak a srácok, bízom benne, hogy ezt a formát át tudjuk menteni az erősebb csapatok ellen is – mondta Alekszandar Sztevanovics vezetőedző.

Baja–Szeged-Csanád GA 0–7 (0–2)

Labdarúgó magyar kupa, 3. forduló. Baja, 700 néző. Vezette: Práth Dávid (Gordos Árpád, Urgyán Antal).

Baja: Sztruhák – Szolga (Pokker, 83.), Fehér, Németi (Megyeri, 63.), Knap, Bölcskei, Nébl (Urlauber, 63.), Bányai (Dózsa, 83.), Baladin, Mezőfi (Kerezsi, 42.), Szeibert. Vezetőedző: Koch Tamás.

Szeged-Csanád GA: Takács J. – Könczey, Acsimovics, Horváth M., Kővári – Radics (Palincsár, a szünetben), Márkvárt – Doncsecz, Magyar Zs. (Nyári, 51.), Prosser (Papp Á., a szünetben) – Gajdos (Fábiánkovits, a szünetben). Vezetőedző: Alekszandar Sztevanovics.

Gólszerzők: Horváth M. (19.), Gajdos (38.), Fábiánkovits (49., 69.), Doncsecz (56.), Acsimovics (59.), Könczey (76.).

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában