Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.09.21. 20:48

Óriásit küzdött a Pick Szeged Kielben

Érvényesítette a játékoskeretek közti különbséget a THW Kiel az OTP Bank-Pick Szeged ellen, de a meccs háromnegyedénél még akár vérmesebb Tisza-parti reményeket is táplálhattunk. Küzdelemből jelesre vizsgáztak Sostaricék a 35–32-es vereség ellenére is a 250. Bajnokok Ligája-mérkőzésén. Folytatás szombaton 18 órától már a bajnokságban a Fejér-B.Á.L. Veszprém otthonában.

Becsei Dávid

Bombac játékára már a PSG ellen sem lehetett panasz, Kielben pedig pláne.

Fotó: Karnok Csaba

Támadásban picit nehezebben vette fel a fonalat a Szeged, de hátul Mikler Roland stabilitást adott az első percekben a védéseivel. Szerdán 39. születésnapját ünnepelte a magyar válogatott kapus, tiszta ziccereket fogott meg, különösen a feröeri szupertehetséggel, Skipagötuval szemben. Mackovsek és Garciandía kezdett különösen rosszul, előbbi viszont gyorsan és bátran lépett ki teljesítménye gödréből.

Tíz perc játék után 5–4 állt az eredményjelzőn, a tizenhatodikban pedig Mackovsek hetedik lövéséből született harmadik találatával utolérte a Szeged a Kielt, 8–8. Bombac parádés első húsz percet produkált, az ő kiváló szervezőjátékának is volt köszönhető a szoros meccskép.

A 23. percben 13–12-nél először vezetett a Pick, miután két támadásban elkövetett Duvnjak-hibát is kihasznált a vendégcsapat. Ekkor már Martins irányított, balátlövőben viszont nem cserélt Kárpáti. Onnan hiányzott Szita kisebb lábsérülés miatt – Molina és Dzialakiewicz volt a másik két kimaradó –, míg a hazaiaknál Weinhold és Gérard a lelátón ült, Ehrig 363, Pekeler pedig 102 nap után tért vissza a pályára éppen a Szeged ellen. Kérészéletű volt a vendégelőny, a szünetben 16–15-re a Kiel vezetett, de összességében a játék legtöbb elemével elégedettek lehettek a vendégek az első félidőben.

Hiába indult szegedi találattal a második játékrész, tizennyolc lőtt gólon befagyott a Pick, mialatt a Kiel már 21-nél járt. Bombac parádés passzokkal játszotta meg Bánhidit, a 48. percben 25–24 állt az eredményjelzőn. Innen viszont a hazaiak dobbantottak Reinkind bombagóljaival és Bellahcene védéseivel. 35–29-ről viszont még visszaküzdötte magát a Szeged, pontszerzésére viszont az utolsó tíz minutumban már nem mutatkozott esély.

THW Kiel (német)–OTP Bank-Pick Szeged 35–32 (16–15)
Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája, A csoport, 2. forduló. Kiel, Wunderino Arena, 5234 néző. Vezette: Lah, Sok (szlovének).
THW Kiel: Mrkva – EKBERG 7/4, REINKIND 6, Skipagötu 4, WIENCEK 4, Johannsson 3, Dahmke. Csere: Bellahcene (kapus), ÖVERBY 2, Duvnjak, Pekeler 3, Gurbindo 3, Wallinius, Ehrig 1, Bilyk 1, M. Landin 1. Vezetőedző: Filip Jícha.
OTP Bank-Pick Szeged: Mikler – SOSTARIC 8/1, Garciandía 3, BÁNHIDI 7, Jelinic, Mackovsek 4, BOMBAC 2. Csere: Imsgard (kapus), GABER 2, Martins 2, Frimmel 1/1, Stepancic 2, KALARAS 1, Bodó. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 4/4, ill. 3/2.
Kiállítás: 8, ill 10 perc.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában