Helyi sport

2023.09.08. 18:34

Remekelt az új légiós, döntőt játszik szombaton a Szedeák

Noah Locke 28 pontot szerzett, az SZTE-Szedeák magabiztosan győzött az Eszék ellen a pécsi torna elődöntőjében.

Vajgely Pál

Noah Locke nagyszerű meccsel mutatkozott be a Szedeákban.

Fotó: Gémes Sándor

Immáron két légióssal, De'Quon Lake-el és Noah Locke-val vághatott neki a pécsi rendezésű Matro-kupának az SZTE-Szedeák, a négycsapatos torna elődöntőjében az Eszék volt a szegediek ellenfele.

Bár Bognár Kristóf szerezte a meccs első kosarát egy triplából, a horvátok is pontosak voltak kintről, és Ashton remeklése után 17–11-re vezettek. A második negyed elején megszületett Locke első szegedi kosara, Balogh ziccerével pedig 24–23-nál már vezetett a Szedeák. Egylabdánál nagyobb különbség csak a félidő legvégén alakult ki, Locke kosarával 38–34-re vezettek a Tisza-partiak, ám végül az Eszéké lett az első húsz perc utolsó időszaka, és döntetlenről, 42–42-ről jöhetett a harmadik negyed.

Ekkor jött Noah Locke, aki zsinórban tíz pontot szerzett, erre pedig csak kettővel tudott felelni a horvát csapat. Folyamatosan növelte előnyét a Szedeák, Locke pedig szinte képtelen volt hibázni: összesen 18 pontot szerzett ebben a negyedben, és végül egy 17 pontos előnyre tett szert Nikola Lazics csapata harminc perc után.

Innen már nem volt fordulat a meccsben, a Szedeák végül simán, 16 ponttal nyert, és bejutott a torna szombati döntőjébe. A szegediek új légiósa, Noah Locke 28 pontja mellett 9 lepattanót, négy gólpasszt és két labdaszerzést is jegyzett, hét távoli dobásából négyet is a gyűrűbe küldött.

A Szedeák szombaton 19 órától lép pályára a fináléban, ahol vagy a házigazda PVSK, vagy a Vasas lesz majd az ellenfele.

SZTE-Szedeák–KK Vrijednosnice Osijek 88–72 (18–22, 24–20, 28–11, 18–19)
Férfi kosárlabda felkészülési mérkőzés, PVSK Matro-kupa, elődöntő.
SZTE-Szedeák: Balogh 14, Polányi 3/3, Zsíros 7/3, Mucza 4/3, Bognár 16/3. Csere: Lake 14, Locke 28/12, Cohill 2, Udemezue, Mayer. Vezetőedző: Nikola Lazics. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában