Helyi sport

2023.09.26. 11:32

Szegediek állhattak a dobogóra a rövidpályás gyorskorcsolya ob-n, kihirdették a vk-csapatot

A budapesti Gyakorló Jégcsarnokban rendezték meg minden egyéni távon a férfiaknál és a nőknél is a rövidpályás gyorskorcsolyázók országos bajnokságát.

Delmagyar.hu

Jászapáti Péter 1000 méteren legyőzte Nógrádi Bencét, az összetettben végül az FTC szegedi sportolója végzett az élen.

Fotó: Török Attila

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület versenyzői közül Kónya Zsófia végzett a legelőkelőbb helyen összetettben, hiszen másodikként zárt. Az olimpiai bronzérmes sportoló 1500 méteren harmadik lett, 500 méteren tizedikként végzett, míg az 1000 méteres távon aranyérmet nyert. Somodi Maja nyolcadik helyen zárta az ob-t az összetett eredmények tekintetében, miután a leghosszabb és a legrövidebb távon egyaránt hatodik lett, 1000 méteren pedig kilencedik, a hölgyeknél még Somodi Luca versenyzett, aki a 22. helyen végzett – Jászapáti Petra pedig egy betegség miatt nem indult el az ob-n.

A férfiak mezőnyében szintén második lett Jászapati Péter, aki 1000 méteren nyerni tudott, 500 méteren második lett, 1500 méteren pedig 15. helyen végzett. Árendás Mihály 23., Liszli Gábor 24., Vágfalvi Máté pedig a 31. helyet szerezte meg összetettben.

A Kónya Zsófia, Somodi Maja, Jászapáti Péter, Árendás Mihály összetételű mix váltó harmadik lett, míg a férfi váltó (Jászapáti Péter, Árendás Mihály, Liszli Gábor, Vágfalvi Máté) másodikként végzett.

A Tuti Korcsolyázó Egyesület három versenyzővel vett részt a budapesti ob-n. Közülük Hallósy Dominik összetettben a 11. helyen, Jancsó Zalán a 13., míg Gárdián Lajos Zsombor a 20. helyen végzett.

A férfiak összetett versenyét egyébként Nógrádi Bence nyerte, az FTC szegedi sportolója két második, valamint egy első helyet ért el a három távon, ezzel a mezőnyből egyedüliként tudott mindhárom távon érmet nyerni. 

Bánhidi Ákos, a magyar válogatott szakmai vezetője kedden kihirdette, kik vehetnek részt a világkupa-sorozat állomásain. Jászapáti Petra tagsága biztos volt, hiszen védettként várhatta az ob-t, mellette a hölgyeknél Kónya Zsófia és Somodi Maja képviseli az SZKE-t. A férfi csapatban az SZKE-s Jászapáti Péter mellett Nógrádi Bence is a csapat tagja. A világkupa sorozat első két állomását a kanadai Calgaryban rendezik, az első fordulót október 20-22. között rendezik meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában