Helyi sport

2023.09.20. 16:25

Védettként várhatja a hétvégi országos bajnokságot Jászapáti Petra

Kezdődik a szezon a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál, az első megmérettetés az országos bajnokság a Gyakorló Jégcsarnokban.

Delmagyar.hu

Jászapáti Petra az ívekre fókuszált.

Fotó: Illyés Tibor

Szombaton az 1500 méteres versenyekkel, valamin a váltó selejtezőkkel kezdődik az országos bajnokság a rövidpályás gyorskorcsolyázóknál. A Gyakorló jégcsarnokban vasárnap rendezik az 500 és 1000 méteres futamokat, valamint a váltók döntőit.

Májusban kezdtük a felkészülést és minden tőlem telhetőt megtettem. Más érzéseim vannak, mint korábban. Izgatottan várom az új idényt, hogy ez mire lesz elég – nyilatkozta a hétvégi ob előtt az MTI-nek Jászapáti Petra, aki a magyar válogatott legeredményesebb versenyzője az olimpiai bajnok Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang tavalyi országváltását követőn.

Arra figyeltünk, hol dőljek a kanyarban, milyen íven korcsolyázzak. Most a fókusz a pici egy százalékokon volt, hogy azokat megtaláljuk a javuláshoz. A sebesség tényleg jött magától a felkészülés során – fogalmazott a szegedi versenyző, aki elárulta, még éhesebbé tette, hogy az előző szezonban az Európa-bajnokságon és a világkupában is tudott egyéniben érmet nyerni.

A válogatottból egyedüliként Jászapáti lesz védett a hétvégi országos bajnokságon, melyen nemenként az első három vívja ki a csapattagságot az októberi világkupaversenyekre, a maradék két-két helyről a szakmai stáb dönt.

Jászapáti a nemzetközi erőviszonyok változásai kapcsán arról számolt be, hogy olyan sztárok, mint a kanadai Kim Boutin és a német Anna Seidel tudomása szerint kihagynak egy évet, míg a háromszoros olimpiai és tízszeres világbajnok holland Suzanne Schulting csak a szezon második felében fog versenyezni, amitől azt várja, hogy kiegyenlítettebb lesz a mezőny. Kiemelkedő versenyzőként a szintén holland Xandra Velzeboert említette, aki az idei vb-n négy aranyat nyert Szöulban.

A hat állomásból álló vk-sorozat első két fordulóját október utolsó két hétvégéjén Montrealban rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában