Helyi sport

2023.09.11. 11:31

Világbajnokságon szerepelhetett a fiatal szegedi görkoris

Olaszországban versenyzett a 16 éves szegedi sportoló.

Delmagyar.hu

Erin Jackson és Sándor Lilla.

Fotó: Tornádó Team Szeged

Olaszországban rendezték meg az idei junior és felnőtt gyorsasági görkorcsolya világbajnokságot, amelyen a Tornádó Team Szeged versenyzője, Sándor Lilla egyedül képviselte Magyarországot, akinek 16 évesen élete első hatalmas kihívás volt a világverseny.

A vb kilenc napja alatt ötven ország közel 600 indulója állt rajthoz, és bár érezhető a sportág egyre nagyobb népszerűsége a világban, Kolumbia egyeduralma továbbra is egyértelmű.

Lilla a pályaversenyeken három távon, az utcai versenyszámokban pedig négy távon és a  maratonon állt rajthoz.

A pálya távjain még kereste a fogást a mezőnyön, hiszen kőkemény volt akár a döntőbe is jutni a hosszú távokon. Az utcai pályán ellenben mindkét távon, a 10 ezer méter ponton és a 15 ezer méter eliminációban is remekül osztotta be erejét, és sikerült döntőbe jutnia. Előbbi távon a mezőny második harmadában végzett, azonban a legígéretesebb távján sajnos a hatalmas tömegbukás elszenvedője volt, amiből azonban fogát szorítva felállt, és a 30. helyen ért célba.

Lilla az egyik legfiatalabb versenyzője volt a vb-nek, eredménye pedig annak tükrében is figyelemre méltó, hogy egyre többen vándorolnak át a téli jeges versenyekről a nyári görkorcsolyás világversenyekre, így tett például az amerikai, jeges olimpiai bajnok Erin Jackson is.

Lilla számára a hazai felnőtt bajnokság következik, majd egy rövid pihenő után irány a jég, ahol a célja a sikeres kvalifikáció a jövő évi, dél-koreai ifjúsági olimpiára. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában