Helyi sport

2023.09.22. 16:20

Visszatért Gardi Dominika, csapatbajnok lett a Tornádó Team

Szegedi csapatok állhattak a gyorsasági görkorcsolyázók országos bajnokságán.

Delmagyar.hu

Ismét bajnok lett a Tornádó Team Szeged.

Fotó: Tornádó Team Szeged

A sűrű nemzetközi versenynaptár után a felnőtt bajnoksággal zárult az idei magyar gyorsasági görkorcsolyaszezon, az ob egyben az új tatabányi sportborítású pálya avatója is volt.

A Tornádó Team Szeged számára örömhírrel indult az ob, hiszen egy hosszú betegség valamint egy komoly versenybaleset után ismét rajthoz állt Gardi Dominika, akinek a jelenléte az egész csapatra pozitív kihatással volt.

A még a felnőtt mezőnyben szárnyaikat próbálgató két kadet korú versenyző, Vörös Nikolett és Csanádi Jázmin többször élt a nagy példakép segítő, taktikus versenyzésével, és a hosszabb távokon sikerült nekik lépést tartani a rutinos versenyzőkkel.

Az egyéni távokon Gardi Dominika, Iványi Kata és Sándor Lilla mind a négy távon elhozták az arany- és az ezüstérmeket, a négy táv alapján összetettben is ők állhattak a dobogóra.

A váltó döntőbe 10 csapatból mindkét Tornádó-csapat bejutott a legjobb öt közé, itt az Iványi Kata, Sándor Lilla, Kovács Kámea összeállítású csapat küzdött hatalmasat az aranyért, amit el is hoztak. A második csapatban pedig a két újonc, Vörös Nikolett és Csanádi Jázmin lehet büszke, ők Gardi Dominikával kiegészülvel lettek negyedikek.

Dorogi-Szarka Zoé és Antal Boglárka szereplését is meg kell említeni, hiszen a 38 fős mezőnyben minden egyes helyezésnek döntő jelentősége volt. Szoros küzdelemben végül a szintén szegedi KDE csapata előtt végül Magyarország felnőtt csapatbajnoka ismét a Tornádó Team lett.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában