Helyi sport

2023.10.14. 19:13

24 pontos hátrányból felállt, de kikapott a Szedeák a Honvéd otthonában

Sokba került az első félidő és a kihagyott büntetők az SZTE-Szedeák számára a Budapesti Honvéd otthonában lejátszott fontos bajnokin: ugyan visszajött a meccsbe, de végül vereséget szenvedett a szegedi csapat fővárosi riválisa otthonában.

Vajgely Pál

Fotó: DM

Rosszul kezdte a Szedeák a Budapesti Honvéd otthonában lejátszott bajnokiját. A meccs elején a szegediek hagyták, hogy ritmust fogjon a Honvéd, amely a nemrég igazolt szerb irányító, Djokovics vezetésével hamar tíz pont fölötti előnyre tett szert. Védekezésben rendre elcsúszott a Szedeák, a hazaiak pedig jó dobóformát is fogtak ki, így a második negyedben hamar meglett a 20 pontos különbség.

A félidő hajrájában 24 ponttal is vezetett a Honvéd, és a Szedeák azon túl, hogy egyik palánk alatt sem teljesített jól, a játékvezetők barátságában sem állt. A félidőt Brown dudaszós kosara zárta, borzasztó első félidő után 24 pontos hátrányban volt a Szedeák, 57–33.

Erre szokás mondani: csak jobb jöhet. És ez bizony így is volt, a Szedeák alaposan feljavult, és hat perc alatt szerzett 21 pontot, ellenben csak hatot engedett a Honvédnak, 63–54-nél kértek időt a hazaiak.  Hétre is feljött a Szedeák, majd a korábbi szegedi center, Filipovics szerzett két kosarat, 67–56-nál jött a szegedi időkérés. Lake gólpassza, majd kettő plusz egye után hat volt a különbség, 67–61. A szegedi center újabb kosarával négyre hozta csapatát, majd Djokovics és Locke dobott egy-egy hármast, 70–66-ról jöhetett az utolsó negyed! Tíz perc alatt annyi pontot dobott a Szedeák, amelyet az első félidőben összesen.

A negyedik negyed elején nem sikerült tovább zárkózni, és 80–71-nél Polányi Kristófot is elveszítette a Szedeák, miután egy rossz leérkezést követően térdsérülést szenvedett, majd Woolridge-t ütötték szemen, akinek szintén le kellett jönnie. Zsíros távoliját követően az utolsó két percet 10 pontos hátrányból várhatta a Szedeák, majd a szegediek játékosa egy újabb távolit dobott be, de 90–83-nál már csak egy perc maradt az órán. Woolridge két büntetője után 20 másodperc volt vissza, 90–85. Innen már nem tudott fordítani a Szedeák, amely 24 pontos hátrányból ugyan visszajött a meccsbe, de végül vereséget szenvedett. 

Zlatko Jovanovics, a Honvéd vezetőedzője:A Szeged egy remek csapat, tudtuk, hogy nehéz dolgunk lesz. 39 percen át vezettünk, így úgy gondolom, megérdemelten nyertünk. Voltak ugyan problémáink a héten, de nagyot küzdött a csapatom. Gratulálok a Szegednek is, mert jó meccset játszottunk és sok sikert kívánok nekik a folytatásban!

Nikola Lazics, a Szedeák vezetőedzője: Megérdemelt a Honvéd győzelme, gratulálok nekik! Nehéz okosat mondani, mert két különböző félidőt játszottunk. Az első negyedben 37 pontot kaptunk, ritmus nélkül, rengeteg hibával játszottunk mindkét oldalon. Senkinek nem lesz könnyű nyernie ezen a pályán, de mi csak a harmadik negyedben játszottunk jól ma. Nem voltunk okosak ma, de ebből a meccsből sokat kell tanulnunk.

Balogh Szilárd, a Szedeák játékosa:Gratulálok a Honvédnak, nagy energiákkal játszottak ma, megérdemelten győztek. Nem kezdhetjük így a meccset, ahogy ma tettük, energia nélkül játszottunk az első félidőben. Utána nehéz volt ritmust fognunk, de tudtunk ezen javítani a szünet után. Bízunk benne, hogy Polányi Kristóf sérülése nem súlyos.

Budapesti Honvéd–SZTE-Szedeák 92–87 (37–20, 20–13, 13–33, 22–21)
Tippmix férfi kosárlabda NB I./A csoport, 3. forduló. Budapest, Ludovika Aréna, 700 néző. Vezette: Földházi, Söjtöry, Pozsonyi.
Honvéd: Djokovics 17/15, Reizinger 8, Bazsó 3, Henry 24/3, Peringer 2. Csere: Brown 17/3, Hajdú 7/3, Filipovics 11, Kopácsi 3/3. Vezetőedző: Zlatko Jovanovics.
SZTE-Szedeák: Woolridge 18, Locke 15/9, Balogh 8, Bognár 11, Lake 17. Csere: Zsíros 11/9, Mucza 5, Cohill, Polányi. Vezetőedző: Nikola Lazics.
Kipontozódott: Djokovics (40.), ill. Mucza (40.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában