Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.10.17. 17:03

Az örökmérleg nem a Szeged mellett szól a Kielcével szemben

Az elmúlt két Bajnokok Ligája-idényben egyaránt döntős lengyel Industria Kielce vendége lesz csütörtökön 20.45-től (élő: Sport1) az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata az A csoport ötödik fordulójában.

Becsei Dávid

A Kielce védői között nem lesz könnyű dolga Matej Gabernak.

Fotó: Karnok Csaba

Sok gólt kapnak, de sokat is lőnek – nagyjából így lehetne a Kielce idei Bajnokok Ligája-szereplését jellemezni röviden. Ez a sok gól eddig arra volt elég, hogy 32–30-ra nyertek a Kolstad vendégeként, míg 30–29-re győztek otthon a Paris Saint-Germain ellen. Az Aalborgtól a nyitófordulóban kikaptak 34–31-re hazai környezetben, míg az elmúlt heti fordulóban a THW Kiel a Kielcével szembe is folytatta hibátlan sorozatát 35–31-es sikerével.

Egyelőre a góllövőlista élbolyában nagy a tülekedés, az élen a Kielce balátlövője, Szymon Sicko áll 31 találattal, őt követi a GOG jobbátlövője, Aaron Mensing 30-cal, míg Mario Sostaric 29-szer zörgette meg az ellenfelek hálóját. 28-nál tart Dika Mem és Kamil Syprzak, Sigvaldi Gudjonsson 27-szer, Nédim Remili 26-szor, Mikkel Hansen pedig 24-szer talált be eddig. Egy jó mérkőzés tehát még bárkit az élre repíthet.

Négy fordulót követően a Kielce négy, a Szeged két pontot gyűjtött a BL-ben, míg hazájuk pontvadászatában mindkét csapat százszázalékos teljesítményt nyújtott eddig. Bár ez sem Lengyelországban, sem pedig Magyarországon nem párját ritkító, hiszen mindkét bajnokságot a két BL-csapat vezeti. A Kielce és a Wisla Plock kilenc-kilenc meccset nyert eddig otthon, míg a Szeged és a Veszprém egyaránt hetet.

Tizenharmadik alkalommal találkozik egymással a Bajnokok Ligájában a Kielce és a Szeged. Az örökmérleg határozottan a 20-szoros lengyel bajnok felé billen, ugyanis a Pick eddig mindössze kétszer győzött ellene, döntetlen pedig még nem született köztük. Utoljára a 2015–2016-os szezonban győzött a Szeged, 31–30-ra az újszegedi sportcsarnokban. A Pick Arénában eddig egyszer találkoztak, az előző szezon csoportmeccsét 31–28-ra nyerte itt meg a Kielce.

Miután Juan Carlos Pastor távozott Szegedről a nyáron, a holnapi ellenfelet irányító Talant Dujshebaev vált a leghosszabb ideje alkalmazásban álló BL-edzővé. 2014 óta irányítja a Kielcét, amellyel 2021-ben 2028-ig hosszabbította meg a szerződését.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában