Helyi sport

2023.10.03. 16:12

Magyar bajnok lett a Makó Budo Klub ökölvívója

A klub öt versenyzője vett részt az ifjúsági és junior Magyar Bajnokságon, Körömi Ábel arany-, Antal László ezüstéremmel érkezett haza Makóra. Edzője szerint Ábel már a korosztálya és súlycsoportja csúcsán van, de Lászlóhoz is nagy reményeket fűznek.

Nagy Szabolcs

Kis Ferenc nagyon büszke a tanítványaira. Fotó: Nagy Szabolcs

Vasárnap zajlottak le az ökölvívó Ifjúsági és Junior Magyar Bajnokság döntői, több mint 70 klub részvételével. A tornán Körömi Ábel, a Makó Budo Klub sportolója első helyen végzett a 48 kg-os súlycsoportban.

Úgy gondolom, minden tőlem telhetőt megtettem ezért az sikerért, reggel futással kezdtem, aztán iskola, este edzés. A fogyással kicsit meggyűlt a bajom, de sikerült. A döntőben végig én irányítottam, érzetem, hogy meglesz a győzelem

 – árulta el lapunknak a fiatal sportoló.

Közel állt az aranyéremhez Antal László is, aki végül a döntőben maradt alul a szegedi válogatott ökölvívó Gémes Leventével szemben. Ellenfele tavaly második lett a világbajnokságon, de edzője szerint nem látszott nagy különbség a két sportoló között.

Kis Ferenc mindenesetre mindkét fiúra nagyon büszke, és biztos benne, sok hasonló siker várható még tőlük. Az edzőtől azt is megtudtuk, próbálnak az ellenfelekkel szemben külön taktikákat kidolgozni, de elsősorban a két fiatal erősségeire építik a stratégiát a felkészülés során.

Ábelnek a lábmunkája, az elhajlásai kiemelkedőek, Laci jobbal és ballal is nagyokat üt, hosszúak a kezei, és jól távol tudja tartani magától az ellenfelét

 – mondta el tanítványairól Kis Ferenc.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában