Férfi kézilabda, Bajnokok Ligája

2023.10.20. 18:43

Még nem tudni, mekkora érték a Pick Szeged kielcei pontszerzése

Bravúrpontot szerzett az elmúlt két Bajnokok Ligája-szezon döntősének, a lengyel Kielcének az otthonában az OTP Bank-Pick Szeged férfi kézilabdacsapata. Ezt az eredményt viszont az adja majd meg az értékét, hogy az elkövetkezendő egy hónapban a Zagreb és a Peliszter ellen hogyan szerepel Kárpáti Krisztián együttese.

Becsei Dávid

A Kolstad elleni gyengén, Kielcében viszont már kifejezetten jól irányította a szegedi támadásokat Bombac, ez a végeredményen is meglátszik.

Fotó: Karnok Csaba

Hullámzó mérkőzés drámai végjátékát követően 27–27-es döntetlent játszott a csütörtökön este lapzártánk után befejeződött Kielce elleni találkozón a Pick Szeged. Nem jó előjelekkel vágtak neki a meccsnek a Tisza-partiak, hiszen az előző héten a norvég Kolstad otthonában 37–24-es vereséget szenvedett, ráadásul Borut Mackovsekre és Szita Zoltánra sem számíthatott a szakmai stáb sérülés miatt. Két legnagyobb világklasszisát viszont a lengyel bajnoknak is nélkülözni kellett, ugyanis a német válogatott kapus, Andreas Wolff hátproblémák, a spanyol jobbátlövő, Alex Dujshebaev pedig izomsérülés miatt továbbra sem tudott pályára lépni.

Az első játékrész során sikeres átlövőjátékával törte fel a lengyel védőfalat a Szeged, Bodó és Stepancic bombagóljai adták meg az alaphangot. Mikler jól védett, de a védekezést sem lehetett összehasonlítani a Norvégiában mutatottal, amikor egy félidő alatt huszonegyszer találtak be Sagosenék.

Bár a második játékrészre felkeményedett a Kielce védekezése, az előző két idény döntőse megfordította az eredményt, a Pick Szeged nem vesztette el hitét. Kárpáti Krisztián együttese háromgólos hátrányban sem rogyott össze, az 53. percre kiegyenlített 23–23-nál. Az utolsó öt minutum “mini meccsében” már nem született döntés, pedig 25–23-ra is elléptek a hazaiak, Bombac klasszis megoldásainak köszönhetően megmentett egy pontot az OTP Bank-Pick Szeged.

– Jól dolgoztunk a mérkőzésen, aminek köszönhetően egy pontot szereztünk a világ egyik legjobb csapatának otthonában. Ez egy nagy lépés számunkra, hiszen Kielcében eddig még sosem szereztünk pontot – mondta a mérkőzést követően Dean Bombac, aki a Kolstad elleni gyenge teljesítménye után ismét jól szervezte a szegediek játékát.

Bombac négy gólt lőtt, akárcsak Sostaric, a legeredményesebb viszont Stepancic volt a csapatból, akinek az első gólját a hatból az ötödik forduló harmadik legszebb találatának választották meg az európai szövetség szakírói

Ezen a hétvégén nincs meccse a Pick Szegednek. Csütörtökön 18.45-től a Zagrebet fogadják a Pick Arénában. A válogatott szünet után a Peliszter is ellátogat Szegedre Bogdan Radivojeviccsel, majd előbb Bitolába, majd Zágrábba utaznak a kékek a továbbjutást tekintve a kulcsmeccsek sorozatában.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában