Csapatmunkával győztek idegenben

2023.10.15. 18:43

Norvégiai csalódás után Csurgón kapta össze magát a Pick Szeged

Az első négy perctől eltekintve végig kézben tartotta csurgói mérkőzésének alakulását az OTP Bank-Pick Szeged, amely a férfi kézilabda NB I. hatodik fordulójában 31–24-es sikerrel őrizte meg veretlenségét.

Becsei Dávid

Két büntetőt kihagyott, de így is három góllal zárt Csurgón Mario Sostaric.

Fotó: Török János

Mackovsekre a Kolstad elszenvedett kisebb húzódása, Molinára pedig betegség miatt nem számíthatott Kárpáti Krisztián Csurgón, aki Nagy Martint és Dzialakiewiczet sem jelölte a meccskeretbe, míg Rea Barnabást igen.

Két gyors csurgói góllal indult a találkozó. A negyedik percre sikerült átvennie a vezetést a Szegednek, Sostaric, Bombac és Jelenic góljaival, 2–3. Kettővel 4–2-nél és 6–4-nél járt előrébb a Pick, de a hazaiak tartották a lépést Tufegdzic sikeres hétmétereseivel. Sorozatban négyet vágott be a szlovén jobbszélső, mellette pedig Gábor Marcell átlövéseire nem volt ellenszerüka Tisza-partiaknak.

A 19. percben fordítottak a hazaiak, Spruk jó lerohanásával 11–10 állt az eredményjelzőn. Nem is várt tovább Kárpáti, időt kért, Bombac helyére Martinst, Stepancic helyére pedig Garciandíát küldte fel a pályára. Ezek jó döntésnek bizonyultak, ugyanis a védelem Gaberral és Kalarassal középen felkeményedett, a Csurgó a szünetig már nem tudott betalálni. A Pick Szeged viszont igen, a portugál irányító, Martins dinamikát és három gólt hozott, de egy lábbal védés után még Mikler Roland is betalált az üres kapuba. Harminc perc játék után 16–11-re vezetett a Szeged.

Jól menedzselte a második félidőben az előnyét a Pick. Az 50. percre viszont kissé nyílttá vált a találkozó, 22–25-re zárkózott fel a Csurgó, köszönhetően Füstös Ádám védéseinek. Mikler sem maradt adós a másik oldalon a hajrában, míg Martins szép gólokkal és parádés assziszttal irányította magára a figyelmet. A vége sima szegedi siker, csütörtökön 20.45-től Kielcében folytatják a Bajnokok Ligájában.

Csurgói KK–OTP Bank-Pick Szeged 24–31 (11–16)
Férfi kézilabda NB I., 6. forduló. Csurgó, Sótonyi László Sportcsarnok. Vezette: Bóna, Földesi.
Csurgó: Holló – Tufegdzic 5/5, Markez 1, Zagar 2, Szeitl E. 3, HERCEG 2, Spruk 1. Csere: FÜSTÖS (kapus), Borsos, Vasvári, GÁBOR M. 5, Papp T. 1, Krszmancsics 1, Tóth P. 1, Mazurek 2. Vezetőedző: Baranyai Norbert.
OTP Bank-Pick Szeged: MIKLER 1 – Sostaric 3, Stepancic 4, BÁNHIDI 2, KALARAS 1, Jelinic 3, Bombac 4.  Csere: Imsgard (kapus), Bodó 2, Gaber, Garciandía, MARTINS 5, FRIMMEL 5, Szita 1, Szilágyi. Vezetőedző: Kárpáti Krisztián.
Hétméteres: 6/5 ill. 2/0.
Kiállítás: 8, ill. 6 perc.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában